Florentínky (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Určite poznáte túto kalorickú dobrotu, ale presne tento recept, ktorý je bez múky, som na Vareche nenašla. Ponúkam vám verziu, ktorú som si doniesla z Rakúska. Celý rok sa na ne teším:-)

10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme všetko potrebné.
  2. Do hrnca dáme smotanu, maslo, cukor (ja dávam 80 g) a med. Za stáleho miešania na slabom ohni privedieme k varu. Miešame trpezlivo ďalej, až pokým masa nezačne mierne hustnúť. Približne 5 - 8 minút.
  3. Na záver vsypeme mandľové lupienky, premiešame a chvíľu spolu povaríme. Môžete podľa svojej chuti pridať kandizované ovocie.
  4. Pristúpime k pečeniu. Môžme zvoliť postup, ktorý som si obľúbila ja. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme masu a rovnomerne rozotrieme na plech. Alebo kladieme malou lyžičkou kôpky na plech ďalej od seba.
  5. Pečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Treba to strážiť, aby vám neprihoreli kraje ako mne.
  6. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť. Nie dlho, aby hmota nezačala tuhnúť. Ľubovolným vykrajovátkom (ja som použila priemer 4 cm), formujeme tvary. Necháme vychladnúť.
  7. Medzitým si necháme rozpustiť horkú čokoládu a florentínky z druhej strany ponatierame. Výbornú chuť!