Florentínky (fotorecept)
Autor receptu: salinka
Určite poznáte túto kalorickú dobrotu, ale presne tento recept, ktorý je bez múky, som na
Vareche nenašla. Ponúkam vám verziu, ktorú som si doniesla z Rakúska. Celý rok sa na ne
teším:-)
Postup
- Pripravíme všetko potrebné.
- Do hrnca dáme smotanu, maslo, cukor (ja dávam 80 g) a med. Za stáleho miešania na slabom ohni privedieme k varu. Miešame trpezlivo ďalej, až pokým masa nezačne mierne hustnúť. Približne 5 - 8 minút.
- Na záver vsypeme mandľové lupienky, premiešame a chvíľu spolu povaríme. Môžete podľa svojej chuti pridať kandizované ovocie.
- Pristúpime k pečeniu. Môžme zvoliť postup, ktorý som si obľúbila ja. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme masu a rovnomerne rozotrieme na plech. Alebo kladieme malou lyžičkou kôpky na plech ďalej od seba.
- Pečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Treba to strážiť, aby vám neprihoreli kraje ako mne.
- Po upečení necháme chvíľu vychladnúť. Nie dlho, aby hmota nezačala tuhnúť. Ľubovolným vykrajovátkom (ja som použila priemer 4 cm), formujeme tvary. Necháme vychladnúť.
- Medzitým si necháme rozpustiť horkú čokoládu a florentínky z druhej strany ponatierame. Výbornú chuť!