Fitness koláč na raňajky

imelia - fotkaimelia, 26. mája 2014
Fitness koláč na raňajky
Foto: imelia

Teraz niečo pre športovcov :) Moje štandartné raňajky, aj keď vždy s nejakou obmenou.

8
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
20 g
40 g
100 g
1 ks
1/2 ČL
200 ml
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Vločky, otruby, pudingový prášok a proteín (ja som dala karamelový, inak akýkoľvek svetlý) zmiešame so sódou a stéviou (podľa chuti). Zalejeme kávou, pridáme vajce a premiešame. Ak je to moc husté, pridáme trochu teplej vody.

  2. 2

    Banán nakrájame na kocky a vmiešame do masy. Pridáme orechy, hrozienka... a dáme do silikónovej formy. Povrch som ešte jemne posypala ľanovými semienkami (nemusí byť). Pečieme - 180°C asi 20-25 minút.

Diskusia k receptu

jarasima
nemám skúsenosti s používaním proteínu v akejkoľvek forme :-) dá sa to nahradiť niečím iným, alebo aké a kde kupuješ? ... ak teda môžem poprosiť o radu :-) ... dakujem
teekane
ja nahrádzam proteín kukuričným škrobom.....ide o zahustenie zrejme.
tiginko
@teekane proteín nie je na zahustenie, obohacuje jedlo proteínmi/bielkovinami a nakoľko býva osladený náhradným sladidlom (pre odporcov umelých sladidiel podotýkam, že sú aj proteíny so zdravými náhradami cukru), tak aj dosladzuje. Obsah bielkovín je veľmi dôležitý pre športujúcich a chudnúcich spoluobčanov, bielkoviny znižujú glykemický index potravín
imelia
@tiginko správne napísané o proteíne
@jarasima nemusíš riešiť proteín, pokiaľ nebuduješ svalovú hmotu. Nahrádzať to nemusíš. Jednoducho ho nedáš a poprípade dáš nejaké sladidlo, stéviu, cukor, med, ovocie, viac sušeného ovocia. Podľa chuti. A ak chceš zvýšiť bielkovinovú hodnotu a nechceš použiť práškové formy proteínov, daj tam tvaroh alebo jogurt. Nemáš to tam čím pokaziť :)
jarasima
ďakujem za radu, koláčik som robila z dvojitej dávky ale na plech, pridala som sušené slivky , syrovátku v prášku a myslím že aj nejaký ten kokos, pri takýchto fajn receptoch niekedy tiež troška improvizujem a dopadlo to na výbornú , dnes idem robiť zase, velmi dobrý... :-)
1x imelia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia