Figová tortička s mandľami
Ladislav Hužik
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
šéfkuchár reštaurácie Lemon Tree & Sky v Bratislave, 10. februára 2013
Foto: Luboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
200 g |
|
60 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
Omáčka: | |
150 ml |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Cesto: všetky suroviny spolu vymiesime a necháme odležať. Rozdelíme na štyri časti a každú vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku 3 mm. Cestom vyložíme kovové vykrajovadlá s priemerom 10 cm, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 150 °C.
- 2
Plnka: mandle, cukor a maslo roztopíme spolu a do tejto zmesi pridáme figy nakrájané na tenké mesiačiky. Minútu necháme spolu odstáť a skladáme do pripravených košíčkov z lineckého cesta. Prelejeme zvyšným maslom s mandľami a dopečieme asi 6 minút v rúre pri teplote 185 °C.
- 3
Omáčka: žĺtky a cukor šľaháme nad parou do hustej peny, potom pridáme víno a znova šľaháme do hustej peny. Nakoniec pridáme škoricu a necháme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu