Figová saláma nepečená (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Tento málo známy,avšak výborný recept môžeme pripraviť vopred,nezaberie veľa času a vydrží dlho.

20 minút
príprava

Postup

  1. Figy umyjeme v horúcej vode,osušíme a očistíme od tvrdej stopky.
  2. Pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Spracujeme s ostatnými prísadami na bochník.Ja som robila z dvoch balíčkov fíg,trocha som improvizovala,pridala rum....rozdelila na 4 časti,lebo som potrebovala 4 figové salámy.
  4. Štvrtiny bochníka spracujeme na figové salámy,obalíme v cukre a zabalíme do celofánu,pergamenového papiera,alebo potravinovej fólie.
  5. Pred úpravou na misu krájame na kolieska.Má trocha odstáť,ja som krájala čerstvé,lebo som chcela odložiť.
  6. Z dvoch balíčkov fíg urobíte toľkoto :-))) a pretože boli dosť sladké,váľala som ich v kokose len s trochou cukru. Komu ako chutí :-)