Foto: tatranka
Robievam si k jedlu domáce farebné rezance,široké.Je to trochu práce na viac,ale som už doma,tak prečo nevyužiť ten čas užitočne.Stále čítať,alebo sedieť za počítačom Zobraziť celý popisRobievam si k jedlu domáce farebné rezance,široké.Je to trochu práce na viac,ale som už doma,tak prečo nevyužiť ten čas užitočne.Stále čítať,alebo sedieť za počítačom sa nedá.Tak vymýšľam. Halušky robievam so špenátom,cviklou,mrkvou strúhanou ale cesto rezancové farbím potravinárskym farbivom.Predpokladám,že keď je potravinárske,tak má minimálne škodlivín v sebe.
príprava
Postup
-
1
Ingrediencie,ktoré som potrebovala. Spracujeme si rezancové cesto,ktoré rozdelíme na tri časti.
-
2
Do každej časti ,guľky, zapracujeme potravinárske farbivo.Spracujeme.
-
3
Vyváľkame, ako normálne rezancové cesto.
-
4
Cesto neprekrajujem,ale stočím ho do rolády.Pokrájam na širšie rezance.
-
5
Zopakujem aj s ďalším cestom.
-
6
Pokrájam.
-
7
Žlté cesto.
-
8
Zvinuté do rolády.
-
9
Pokrájané.
-
10
Tu už je výsledok farebného cesta. Nechám ho pri normálnej izbovej teplote vysušiť.Sem tam pretrasiem,aby sa nepolepilo.Po usušení.Odložím do mikroténových sáčkov.Na tanieri podávam uvarené k mäsu s nejakou omáčkou.Mám rada spracované svoje cesto.
-
11
Pridávam už vysušené rezance.Predtým som ich mala len po spracovaní.
-
12
Ukladám ich do mikroténových sáčkov .Jedlo pekne prizdobia. Nemusíte sa obávať potravinárskeho farbiva.Je tam na koniec noža.
Ináč je to príma nápad a ja to určite budem robiť....:-)))
No to by sme si nemali čistiť zuby farebnou pastou,detičky by nesmeli zjesť ani jeden farebný cukrík a milión iných veci,ktoré sa u nás v potravinárskom priemysle vyrábajú.Preto som napísala,že je to jej voľba.Zatiaľ na Vareche nie je uvedené umiestňovať len bio recepty.
So špenátom ,cviklou aj mrkvou farbím cesto na halušky,keď ich chcem mať iné,zaujímavé.Kde nenarušia chuť jedla.
Za 46 rokov v kuchyni som už zažila veľa trendov vo varení.Myslím,že každý by si mal nájsť tú svoju správnu strednú cestu a nedržať sa vehementne len toho svojho.
Sú prirodzené a zdravsie,ako portavináske farby.
tatranka je šikovná kuchárka (súdiac podľa receptov) a občasné "zhrešenie" určite nie je na škodu... hlavne keď to má takýto účinok spestrenia jedla
ja si recept ukladám hlavne kvôli receptúre na rezance... @tatranka dokedy sa musia takto usušené cestoviny skonzumovať?
Veď som to už uvádzala,že dnes sa strašne veľa veci prifarbuje.
Vieš,že ma to tak zaskočilo,že som od vtedy farebné rezance nerobila.Teším sa,že nám to vysvetlil odborník.Vďaka.
Teším sa,že sa ti moje recepty páčia.
Ja sa konkrétne nechcem vyjadrovať "negatívne",v dobrom slova zmysle, aby sa tá,ten dotyčný neurazil,ako to bolo tu v tomto prípade prezentované. Nereagujte na kritiku, veď vidíte,že mnohým sa to"prifarbené rezance"páčilo.