Farebné rezance (fotorecept )

Autor receptu: tatranka

Robievam si k jedlu domáce farebné rezance,široké.Je to trochu práce na viac,ale som už doma,tak prečo nevyužiť ten čas užitočne.Stále čítať,alebo sedieť za počítačom sa nedá.Tak vymýšľam. Halušky robievam so špenátom,cviklou,mrkvou strúhanou ale cesto rezancové farbím potravinárskym farbivom.Predpokladám,že keď je potravinárske,tak má minimálne škodlivín v sebe.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie,ktoré som potrebovala. Spracujeme si rezancové cesto,ktoré rozdelíme na tri časti.
  2. Do každej časti ,guľky, zapracujeme potravinárske farbivo.Spracujeme.
  3. Vyváľkame, ako normálne rezancové cesto.
  4. Cesto neprekrajujem,ale stočím ho do rolády.Pokrájam na širšie rezance.
  5. Zopakujem aj s ďalším cestom.
  6. Pokrájam.
  7. Žlté cesto.
  8. Zvinuté do rolády.
  9. Pokrájané.
  10. Tu už je výsledok farebného cesta. Nechám ho pri normálnej izbovej teplote vysušiť.Sem tam pretrasiem,aby sa nepolepilo.Po usušení.Odložím do mikroténových sáčkov.Na tanieri podávam uvarené k mäsu s nejakou omáčkou.Mám rada spracované svoje cesto.
  11. Pridávam už vysušené rezance.Predtým som ich mala len po spracovaní.
  12. Ukladám ich do mikroténových sáčkov .Jedlo pekne prizdobia. Nemusíte sa obávať potravinárskeho farbiva.Je tam na koniec noža.