Fanta koláč s kyslou smotanou

betka33 - fotkabetka33, 26. mája 2013
Fanta koláč s kyslou smotanou
Foto: betka33

Ttoto som jedla prvý krát v Nemecku a i keď nemám rada zavárané mandarínky, tu mi chutia v tomto koláči. Šľahačka v kombinácii s Zobraziť celý popisTtoto som jedla prvý krát v Nemecku a i keď nemám rada zavárané mandarínky, tu mi chutia v tomto koláči. Šľahačka v kombinácii s kyslou smotanou dáva tomu takú jemne kyslú chuť, a preto je iný ako šľahačkové koláče. Jednoduchý, šťavnatý, ľahko to každý zvládne upiecť. Mne sa ho nepodarilo nakrájať. Piekla som ho pre starkých, a ešte ho tu nemám pekne rozkrojený. Len na tácke pripravený na krájanie. Ovocie môže ísť rôzne, ale nech je mäkké. A navrch môže ísť aj kakao - ja tam mám škoricu.

15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

170 ml
5 ks
300 g
250 g
350 g
1 bal.
3 ČL
1 bal.
600 ml
500 g
3 bal.
3 bal.




Postup

  1. 1

    Celé vajcia šľaháme s cukrom, olejom ,vanilkovým cukrom a múkou s kypriacim práškom.Nakoniec prilejeme Fantu pomaly. Zdá sa riedke to cesto, možno dávajte pomaly tú fantu, keď už vyzerá veľmi riedke.Plech na pečenie treba mať väčší , lebo je vysoký potom veľmi ten koláč, najlepšie s odnímateľnými bokmi , kvôli tej plnke potom.Ja som si dala papier na pečenie , ale môže ísť aj na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 160 st. tak 25 min.

  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a pridáme do nej vanilkové cukre a smotanu kyslú.Dáme vychladiť aspoň na hodinu. Mandarínky necháme dobre odkvapkať , necháme ich celé. Potom ich takto celé ľahko primiešame do plnky.

  3. 3

    Na upečený vychladnutý koláč natrieme plnku a necháme najlepšie do druhého dňa v noci v chladničke odležať. Ja ho krájam na kocky normálne.

Diskusia k receptu

betka33
urcite sa podari, dajte vediet ako to vyslo, a mozno aj krajsie nakrajany ho budete mat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia