Fanta koláč s kyslou smotanou

Autor receptu: betka33

Ttoto som jedla prvý krát v Nemecku a i keď nemám rada zavárané mandarínky, tu mi chutia v tomto koláči. Šľahačka v kombinácii s kyslou smotanou dáva tomu takú jemne kyslú chuť, a preto je iný ako šľahačkové koláče. Jednoduchý, šťavnatý, ľahko to každý zvládne upiecť. Mne sa ho nepodarilo nakrájať. Piekla som ho pre starkých, a ešte ho tu nemám pekne rozkrojený. Len na tácke pripravený na krájanie. Ovocie môže ísť rôzne, ale nech je mäkké. A navrch môže ísť aj kakao - ja tam mám škoricu.

15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Celé vajcia šľaháme s cukrom, olejom ,vanilkovým cukrom a múkou s kypriacim práškom.Nakoniec prilejeme Fantu pomaly. Zdá sa riedke to cesto, možno dávajte pomaly tú fantu, keď už vyzerá veľmi riedke.Plech na pečenie treba mať väčší , lebo je vysoký potom veľmi ten koláč, najlepšie s odnímateľnými bokmi , kvôli tej plnke potom.Ja som si dala papier na pečenie , ale môže ísť aj na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 160 st. tak 25 min.
  2. Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a pridáme do nej vanilkové cukre a smotanu kyslú.Dáme vychladiť aspoň na hodinu. Mandarínky necháme dobre odkvapkať , necháme ich celé. Potom ich takto celé ľahko primiešame do plnky.
  3. Na upečený vychladnutý koláč natrieme plnku a necháme najlepšie do druhého dňa v noci v chladničke odležať. Ja ho krájam na kocky normálne.