Fánky z tvarohového cesta (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Fánky podľa starého, ale dobrého a rýchleho receptu...

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, kryštálový cukor a sódu bicarbónu, všetko spolu premiešame. Pridáme vajcia, rozdrobený tvaroh a začneme miesiť, podľa potreby prilievame vlažné mlieko. Vymiesime hladké a nelepivé cesto.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 1 cm.
  3. Rádielkom vyrežeme šikmo pásiky.
  4. A režeme pásiky aj opačným smerom, a samozrejme do stredu vyrežeme dieru.
  5. Na panvicu dáme rozohriať olej, pripravíme misku s práškovým a vanilkovým cukrom, ja aj misku s kuchynskými utierkami. Na horúci olej dáme smažiť fánky najskôr z jednej strany do zlatova,
  6. potom z druhej strany.
  7. Vyberieme na misku s kuchynskou utierkou.
  8. Po chvíli ich obalíme v pripravenej zmesy cukrov.
  9. Ukladáme na misu. Najchutnejšie sú čerstvo vysmažené s pohárom mlieka.