Fánky z tvarohového cesta (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Fánky podľa starého, ale dobrého a rýchleho receptu...
Postup
- Do misy dáme preosiatu múku, soľ, kryštálový cukor a sódu bicarbónu, všetko spolu premiešame. Pridáme vajcia, rozdrobený tvaroh a začneme miesiť, podľa potreby prilievame vlažné mlieko. Vymiesime hladké a nelepivé cesto.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme na cca 1 cm.
- Rádielkom vyrežeme šikmo pásiky.
- A režeme pásiky aj opačným smerom, a samozrejme do stredu vyrežeme dieru.
- Na panvicu dáme rozohriať olej, pripravíme misku s práškovým a vanilkovým cukrom, ja aj misku s kuchynskými utierkami. Na horúci olej dáme smažiť fánky najskôr z jednej strany do zlatova,
- potom z druhej strany.
- Vyberieme na misku s kuchynskou utierkou.
- Po chvíli ich obalíme v pripravenej zmesy cukrov.
- Ukladáme na misu. Najchutnejšie sú čerstvo vysmažené s pohárom mlieka.