Fánky fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 18. januára 2013
Fánky (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Typická fašiangová pochúťka:).....moja babička ich robievala aj cez rok najlepšie ale ona mala iný recept musím ho od nej získať len neviem kedy Zobraziť celý popisTypická fašiangová pochúťka:).....moja babička ich robievala aj cez rok najlepšie ale ona mala iný recept musím ho od nej získať len neviem kedy ale až ho získam určite ho rpidám zatiaľ tu ale je tento ktorý mam tiež veľmi rada su krehučke jemnučke a rozplyvajúce sa na jazyčku:):).......

25-30
porcií
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300-320 g
4 ks
4 PL
150 g
20 g
štipka
2 PL alebo rumová aróma
na vyprážanie
na posypanie




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky pridáme maslo, žĺtky, kyslú smotanu, práškový cukor, štipku soli a rum. Cesto dobre vymiesime.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na pomúčenej doske cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky,kosoštvorce alebo ich len tak skrútime:) a v strede prerežeme...buď raz alebo 2x:)

    Fánky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rozpáleného oleja a z obidvoch strán vypražíme.

    Fánky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypražené fánky necháme odkvapkať na obrúsku

    Fánky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalíme v práškovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom k práškovému cukru možme pridať aj vanilkový:). Klasické fánky majú vždy uprostred jeden alebo dva zárezy. Je to preto, aby sa rozpálený olej dostal všade rovnako rýchlo a fánky sa tak pražili iba chvíľku a nenasiakali toľko tuku. Tu su už odtečené:) Prajem vám dobrú chuť upozornujem su krásne jemne a nadherne krehke:)

    Fánky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
Šikovná! 17 rokov a uvaríš a upečieš čokoľvek.
Tým sa potvrdzuje moje tvrdenie, že variť a piecť môže každý kto je gramotný (aby si vedel prečítať recept) a má chuť do práce.
1x cuketa
sracz
Voňavé "čeregi" poznám a milujem! Krásna práca milá @kajusiqq - si naozaj veľmi šikovná! Mne sa najviac páčiš tým, že vzdávaš úctu aj tradíciám! Nezabudni si od mamky i babky rcp napísať, ja som tú chybu pred 55 rokmi urobil a podnes ľutujem!
milanblaho1
no sú perfektné....urobil som to podľa tvojho receptu ...a nestíhal som servírovať...: ) si šikulka.... a tiež sa mi páči, že si nezanevrela na staré tradície na rozdiel od niektorých tvojich rovesníkov, ktorým fašiangy nič nehovoria....
frona
vyzerajú krásne...ja mám tiež vyskúšaný recept, ale skúsim aj tento
biba123
Neviem či je receptura spravna. Cesto bolo lepkavé a po pridaní muky sa mi v oleji uplne roztopilo. Takže nič
sydney
biba123 Možno si do toho maslo dala úplne roztopené , to sa raz stalo aj mne :D
valeria21
Si velmi sikovna.Mama ma s teba urcite velku radost.To sa ozaj v tejto dobe malo vidi.Vdaka za recept urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia