Foto: kajusiqq
Typická fašiangová pochúťka:).....moja babička ich robievala aj cez rok najlepšie ale ona mala iný recept musím ho od nej získať len neviem kedy Zobraziť celý popisTypická fašiangová pochúťka:).....moja babička ich robievala aj cez rok najlepšie ale ona mala iný recept musím ho od nej získať len neviem kedy ale až ho získam určite ho rpidám zatiaľ tu ale je tento ktorý mam tiež veľmi rada su krehučke jemnučke a rozplyvajúce sa na jazyčku:):).......
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do preosiatej múky pridáme maslo, žĺtky, kyslú smotanu, práškový cukor, štipku soli a rum. Cesto dobre vymiesime.
-
2
Na pomúčenej doske cesto natenko vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky,kosoštvorce alebo ich len tak skrútime:) a v strede prerežeme...buď raz alebo 2x:)
-
3
Vložíme do rozpáleného oleja a z obidvoch strán vypražíme.
-
4
Vypražené fánky necháme odkvapkať na obrúsku
-
5
Obalíme v práškovom cukre alebo posypeme práškovým cukrom k práškovému cukru možme pridať aj vanilkový:). Klasické fánky majú vždy uprostred jeden alebo dva zárezy. Je to preto, aby sa rozpálený olej dostal všade rovnako rýchlo a fánky sa tak pražili iba chvíľku a nenasiakali toľko tuku. Tu su už odtečené:) Prajem vám dobrú chuť upozornujem su krásne jemne a nadherne krehke:)
Tým sa potvrdzuje moje tvrdenie, že variť a piecť môže každý kto je gramotný (aby si vedel prečítať recept) a má chuť do práce.