Foto: kacenka45
Ahojte, rozhodla som sa pridať sem receptik na falošné tiramisu. Tento recept mám od mojej maminky a je úplne úžastný vyskúšajte a uvidíte :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto všetko budeme potrebovať
-
2
Priprávime si hlboký plech alebo jánsku misu, ktorú vyložíme mikrotenovým sáčkom. Na mikrotenový sáčok poukladáme piškóty jednu vedľa druhej
-
3
Dám si uvariť silnejšiu tureckú kávu asi 0,5L - 0-7L
- 4
Potom siu robím plnku a to nasledovne: Vyšlahám 2 šlahačky , keď su tuhé pridám 2 smotanové nátierky neochutené (bánovecká, mana-R, Dr. Halir, kto si aku značku vyberie), ja dávam značku MANA-R.
- 5
Plnka by mala takto vyzerať:
- 6
Keď mám plnku pripravenú polejem na naukladané piškóty kávou, ktorá musí byť vychladnutá.
- 7
Keď su piškotky poliaté natriem plnku. POZOR plnka musí vystačit na 3 takéto poschodia.
- 8
Ked mám prvu vrstvu hotovú , opat naukladám piškoty, polejem kávou.
- 9
Popritom si zvysnu plnku rozdelim na dve casti a do jednej pridam asi 1 PL kakaa.
- 10
Túto plnku vymiešam a namažem na piškoty poliate kavou.
- 11
Na plnku poukladám piškoty a opat polejem kávou a použijem poslednú vrstvu a to všetku plnku ktorá ostala
- 12
HOTVO , už iba pre krajší výsledok a lepšiu chuť posypem kakaom. Dám na par hodin do chladničky stuhnuť a potom už len dobrú chuť. Je lepšie robiť to v jánskej mise tiramisu je vyššie a krajšie. Nakoľko môj muž chcela väčšiu dávku spravila som na plech , aby bol prekvapeny koľko toho bude :) ale pritom je toho takisto :) Tak dobrú chuť a dospapkania :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
A každú vrstvu ešte posypem nahrubo kakaom, mňamka:-)