Falošné tiramisu fotorecept

kacenka45 - bez fotkykacenka45, 30. apríla 2014
Falošné tiramisu (fotorecept)
Foto: kacenka45

Ahojte, rozhodla som sa pridať sem receptik na falošné tiramisu. Tento recept mám od mojej maminky a je úplne úžastný vyskúšajte a uvidíte :)

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal. alebo piškóty detské
2 tégliky
2 tégliky
1 bal.
6 PL
5-7 dcl




Postup

  1. 1

    Toto všetko budeme potrebovať

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priprávime si hlboký plech alebo jánsku misu, ktorú vyložíme mikrotenovým sáčkom. Na mikrotenový sáčok poukladáme piškóty jednu vedľa druhej

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dám si uvariť silnejšiu tureckú kávu asi 0,5L - 0-7L

  4. 4

    Potom siu robím plnku a to nasledovne: Vyšlahám 2 šlahačky , keď su tuhé pridám 2 smotanové nátierky neochutené (bánovecká, mana-R, Dr. Halir, kto si aku značku vyberie), ja dávam značku MANA-R.

  5. 5

    Plnka by mala takto vyzerať:

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď mám plnku pripravenú polejem na naukladané piškóty kávou, ktorá musí byť vychladnutá.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď su piškotky poliaté natriem plnku. POZOR plnka musí vystačit na 3 takéto poschodia.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ked mám prvu vrstvu hotovú , opat naukladám piškoty, polejem kávou.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Popritom si zvysnu plnku rozdelim na dve casti a do jednej pridam asi 1 PL kakaa.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Túto plnku vymiešam a namažem na piškoty poliate kavou.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na plnku poukladám piškoty a opat polejem kávou a použijem poslednú vrstvu a to všetku plnku ktorá ostala

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    HOTVO , už iba pre krajší výsledok a lepšiu chuť posypem kakaom. Dám na par hodin do chladničky stuhnuť a potom už len dobrú chuť. Je lepšie robiť to v jánskej mise tiramisu je vyššie a krajšie. Nakoľko môj muž chcela väčšiu dávku spravila som na plech , aby bol prekvapeny koľko toho bude :) ale pritom je toho takisto :) Tak dobrú chuť a dospapkania :)

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

paeva
ukladam, vyzerá nenáročne a silno jedlo.
hanuska
rýchlo hotové, vyzerá dobre, cez víkend robím
dejna42
Tiež ho tak robím ale piškóty namáčam do kávy s Amarettom, mne sa najviac osvedčilo nátierkové maslo z LIDLa (Pilos), je fakt špičkové!
A každú vrstvu ešte posypem nahrubo kakaom, mňamka:-)
evanaaa
Aj takto by sa dalo, ale dala by som menší ten plech, alebo aspoň tú jenskú ( nie jánsku) misku, nebolo by treba toľko piškótov a aj plnky na jednotlivých vrstvách by bolo viac, ako takto, len sem-tam pomazať, bolo by to aj vyššie. No, ale aj toto "núdzové" riešenie je dobré.
evanaaa
Vidím, že si novozaregistrovaná, tak ťa medzi nami vítam, @kacenka45 a dúfam, že nejaká tá kritika, či skôr rada ťa neodradí pri pridávaní ďalších receptov na Varechu.
kacenka45
evanaaa ahoj :) no u nas vsetci volaju misu jansku - jánska :) dik za rady, ale pokial to robim v janskej mise je to uplne ine ma to iny tvar a je to omnoho vyssie. Toto som robila na plech kvoli niecomu :) nakolko mam doma iba take plechy ako na obrazku (rozmerovo kvoli trube ) tak som nemala moznost urobit to na iny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia