Expresný dvojfarebný ríbezľový koláč

diabambulka - fotkadiabambulka, 23. októbra 2012

:-) Celková príprava koláčika vám zaberie 10 minút :-)))

45-50 minút
na 150 °C

Suroviny

Tmavé cesto:
300 g
1/2 ks
1 ks celé
1/2 čajovej lyžičky
3 čajové lyžičky
100 g
80 ml
300 ml
Biele cesto:
300 g
1/2 ks
1 ks celé
100 g
z 1 ks citróna strúhaná
80 ml
300 ml
Posýpka :
50 g alebo Hera
3 PL alebo strúhanka alebo môžeme použiť pomer 1:1 ( múka , strúhanka )
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame. Najskôr vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie tmavé cesto. Následne na tmavé cesto vylejeme biele cesto. Na bledé cesto si urobíme kôpky z džemu podľa vlastného výberu. Ak chceme džem vylepšiť, primiešajte doň na hrubo nasekané vlašské orechy.

    Expresný dvojfarebný ríbezľový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Posypeme ribezľami ( môžeme použiť aj mrazené ) a mrveničkou. Pečieme pri teplote 150 °C 45-50 minút.

    Expresný dvojfarebný ríbezľový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

valeri
Už som si ho uložila, robievam veľmi podobný, ale takýchto rýchlych koláčikov niekdy nie je dosť
dorisa
krásny koláčik, ríbezle mám, musím ho niekedy upiect, dlho som nepiekla, nemám stihu, ďakujem za recept:)))))))
jerica
ja tiež, v mrazáku volajúúú, "sprav ma " je to rýchlo a suprové :-)
cica2
úžasne vyzerá a krásne foto :-)
diabambulka
ďakujem všetkým za milé komentíky, naozaj je to expres nielen v príprave ale aj v jedení :-))) tak prajem dobrú chuť :O)
medovnicek
aj tento ukladám a určite vyskúšam, veľmi sa mi páči tá farebnosť a mám aj rada ríbezle
diabambulka
aj ja milujem farebné koláčiky a rodinka kyselkavé a ríbezle sú u nás doma TOP na koláčik :O)
cesminaz
Tvoj kolacik vyzera nadherne!!!! Urcite vyskusam a dam vediet ako nam chutil,aj ked uz dopredu viem ze bude skvely ;-DD dakujem za receptik...
cesminaz


Kolacik dopeceny...prave vychladnuti ;-)) @diabambulka je naozaj perfektny,cesto je super a aj velmi chutne ;-) najmä to kakao s kombinaciou skorice mnaaam.Ja som ho robila ale s visnami,ribezle mame len malicko :-( ale aj s visnami je naozaj vyyyyyborny!!! Urcite ho budem robit znova,dakujem za receptik ;-DD
danielas
@diabambulka parádny rp si nám ponúkla. Dnes som ho našla, aj urobila. Už je len pol plechu a to sme "zmákli" dvaja. Pekný deň želám :-)
klari
Ďakujem za pekný recept, no žiaľ nevydaril sa. Prečo? Nie je tých 150°C málo? Vopred som vďačná za odpoveď.
20140623_101300.jpg
diabambulka
@Klari určite záleží od rúry:-) aký si ho mala, nedopeceny??? Na budúce skús teda zvýšiť teplotu, približne na 165-170 stupňov a ak bude treba prikryjeme alobalom a ku koncu odokryjeme:-) držím palce
klari
Ďakujem za odpoveď. Pečiem už síce viac ako 40 rokov, no tu som sa držala prísne tej 150-ky. Teda preto bol nedopečený.
klari
Pre ilustraciu, foto toho nepodarku:
murina
Práve som ho dopiekla, výborný, akurát mi nenabehol, vyzerá presne ako na fotke od @klari , asi ho dám nabudúce na menší plech:))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha