:-) Celková príprava koláčika vám zaberie 10 minút :-)))
45-50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| Tmavé cesto: | |
| 300 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks celé |
|
| 1/2 čajovej lyžičky |
|
| 3 čajové lyžičky |
|
| 100 g |
|
| 80 ml |
|
| 300 ml |
|
| Biele cesto: | |
| 300 g |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks celé |
|
| 100 g |
|
| z 1 ks citróna strúhaná |
|
| 80 ml |
|
| 300 ml |
|
| Posýpka : | |
| 50 g alebo Hera |
|
| 3 PL alebo strúhanka alebo môžeme použiť pomer 1:1 ( múka , strúhanka ) |
|
| 3 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame. Najskôr vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie tmavé cesto. Následne na tmavé cesto vylejeme biele cesto. Na bledé cesto si urobíme kôpky z džemu podľa vlastného výberu. Ak chceme džem vylepšiť, primiešajte doň na hrubo nasekané vlašské orechy.
-
2
Posypeme ribezľami ( môžeme použiť aj mrazené ) a mrveničkou. Pečieme pri teplote 150 °C 45-50 minút.
-
3
Dobrú chuť :-)









Kolacik dopeceny...prave vychladnuti ;-)) @diabambulka je naozaj perfektny,cesto je super a aj velmi chutne ;-) najmä to kakao s kombinaciou skorice mnaaam.Ja som ho robila ale s visnami,ribezle mame len malicko :-( ale aj s visnami je naozaj vyyyyyborny!!! Urcite ho budem robit znova,dakujem za receptik ;-DD
20140623_101300.jpg