Dvojfarebný koláč s pohánkovým tvarohom

dada777 - fotkadada777, 27. júna 2013
Dvojfarebný koláč s pohánkovým tvarohom
Foto: dada777

Lahodný tvarohový koláč, ktorý si môžete pripraviť z klasického tvarohu z kravského mlieka, alebo pre bezmliečnu diétu z bezmliečneho pohánkového tvarohu. Chvíľka práce a Zobraziť celý popisLahodný tvarohový koláč, ktorý si môžete pripraviť z klasického tvarohu z kravského mlieka, alebo pre bezmliečnu diétu z bezmliečneho pohánkového tvarohu. Chvíľka práce a výsledkom je výborný šťavnatý koláč...

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Tmavé cesto:
1 hrnček (250ml)
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
0,75 hrnčeka
1 ks
2 PL
2 ks
Svetlé cesto:
1 ks
500 g
1 hrnček
1 hrnček
2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si tmavé cesto. Vyšľaháme vajcia, pridáme cukor, olej, rastlinné mlieko, múku s práškom do pečiva a nakoniec kakao.

  2. 2

    V druhej miske si vypracujeme svetlé cesto. Vyšľaháme vajcia, pridáme cukor, Zlatý klas, tvaroh a rastlinné mlieko.

  3. 3

    Na plech dáme na spodok tmavé cesto, hore svetlé cesto a vidličkou obidve cestá jemne premiešame. Pečieme pri 180°C 30-40 minút.

    Dvojfarebný koláč s pohánkovým tvarohom - obrázok 3

Diskusia k receptu

marie5
Kde sa prosím dá zohnať pohánkový tvaroh? Super recept, ukladám do kk
kredenc
2 hrnčeky cukru?! To zodpovedá akému rozumnému stravovaniu?
dada777
@kredenc áno 2 hrnčeky cukru sú pre recept v poriadku. Robí sa z dvoch ciest a do bieleho cesta ide 500g tvarohu a treba ho aj ochutiť. A komu sa to zdá veľa cukru, pokojne môže množstvo cukru znížiť podľa vlastného uváženia. Ale recept je celkom ok, koláč na chuť nie je vôbec presladený. A ak sa niekomu recept nepáči, tak ho nepečie vôbec.
sandra
@dada777 , prosím ťa podľa akého kľúča radíš tvoje jedlá pod tag Histamínová intolerancia? Pohánka patrí medzi nepovolené suroviny pri tejto diéte. Ak si nie si istá, alebo nevieš nič o spomínaných diétach, nepriraďuj im radšej diétne tagy.
dada777
@sandra , to že si sa o tento portál starala ti ešte nedáva právo poučovať iných o tom, čo majú ako zaraďovať. Ja som mala skúsenosti s histamínovou intoleranciou ešte v čase keď si ty bola administrátorkou tohto portálu a pridávala si recepty pre zdravých. Mám s ňou veľmi bohaté skúsenosti. Diéta pri HI je veľmi náročná a komplikovaná a ak by sme tu hovorili o potravinách podľa tabuliek, tak by tu v sekcii histamínová intolerancia nebol žiadny recept na jedlo. V každom recepte v tejto sekcii by sa našla zložka potraviny, ktorú tabuľky označujú za nevhodnú pri tejto diéte. A nehovorím len o tabuľkách, ktoré sú známe na Slovensku, ale aj o kvalitných materiáloch zo zahraničia, napr. z Nemecka, kde majú s touto diagnózou ďaleko viac skúseností. Aj ty sama máš v tejto sekcii recepty so surovinami, ktoré by tam podľa tabuliek nemali čo robiť. V receptoch máš napr. rascu, dokonca aj slaninu, čo je pri HI nevhodné. Ale diagnóza HI je presne o tom, že sú určité odporúčania, ale každý s touto diagnózou si musí nájsť potraviny, ktoré pri diéte znesie. Len neviem prečo tu niektorí majú pocit, že keď im niektorá potravina vyhovuje a iná nie, tak sa musia do iných, ktorým zase vyhovuje niečo iné navážať. Tebe vyhovuje rasca, napriek tomu, že je zakázaná a mne by rasca spôsobila anafylaktický šok o ktorom píšeš v mojom ďalšom recepte. A na záver poviem, že ja určite nepatrím k tým, ktorí nič nevedia o histamínovej intolerancii.
sandra
@dada777 , moju poznámku som sem nepridala z titulu, že som sa o túto stránku starala, tá poznámka od teba je zbytočne vzťahovačná. Naozaj som netušila, že máš HIT (prepáč za tú vetu ak si nie si istá aby si nepriraďovala diétne tagy), ale takmer všade používaš pohánkový tvaroh z pohánky, ktorá podľa viacerých zoznamov, nie len Hrubiškovho, je zle tolerovaná (riadim sa švajčiarskym zoznamom surovín, prisôsobeným našim zemepisným šírkam). Slanina je v mojom recepte použitá bez mäsa, je to tam napísané, je to čistý tuk a teda sa v ňom histamín netvorí. K tej rasci máš pravdu, dopíšem poznámku k tomu receptu.
2michal
@sandra ,toto je trapas,ktorý si vyrobila, sama sa tu štylizuješ do vševediacej a poučuješ druhých pričom tu cítim konfrontačný tón.Mám tiež HI a ja pohánku môžem a som rád že sú na Vareche recepty od dada777.
dada777
@sandra , musím ti povedať, že som bola nemilo šokovaná tvojou prvou reakciou. Počas tvojho pôsobenia na Vareche som bola zvyknutá, že si vždy v prípade nejakých vášnivých diskusií pôsobila zmierlivo, aby ľudia v diskusiách na seba neútočili. Mohla si sa ma normálne spýtať, či túto diagnózu mám a mohli sme byť bez toho. Ja tu na Vareche nevyhľadávam možnosti ako niekoho uraziť alebo skritizovať, nemám to rada. Mne pohánka vyhovuje, ale napr. slaninu nemôžem a to ani bez mäsa. Tak naozaj je to u každého rôzne a nedá sa to celkom presne podľa tabuliek.
dada777
@2michal , tvoj príspevok ma zaujal a najmä ma zaujalo, že môžeš pri HI pohánku. Tiež ma potešilo, že sa ti páčia moje recpety.
malroxa
Ludia,nevaďte sa ešte aj pri jedle,to sa nehodí:)
evanaaa
Ja sa v tom síce nevyznám, ale ľudia s HI nesmia vôbec mäso, či ako? To ste na tom potom pomaly horšie ako my, diabetici. Ale každá tá diéta má nejaké plusy a mínusy, ani celiatici nie sú na tom najlepšie, a ostatní......
marie5
Kde sa prosím dá zohnať pohánkový tvaroh? Super recept, ukladám do kk
kredenc
2 hrnčeky cukru?! To zodpovedá akému rozumnému stravovaniu?
dada777
@kredenc áno 2 hrnčeky cukru sú pre recept v poriadku. Robí sa z dvoch ciest a do bieleho cesta ide 500g tvarohu a treba ho aj ochutiť. A komu sa to zdá veľa cukru, pokojne môže množstvo cukru znížiť podľa vlastného uváženia. Ale recept je celkom ok, koláč na chuť nie je vôbec presladený. A ak sa niekomu recept nepáči, tak ho nepečie vôbec.
sandra
@dada777 , prosím ťa podľa akého kľúča radíš tvoje jedlá pod tag Histamínová intolerancia? Pohánka patrí medzi nepovolené suroviny pri tejto diéte. Ak si nie si istá, alebo nevieš nič o spomínaných diétach, nepriraďuj im radšej diétne tagy.
dada777
@sandra , to že si sa o tento portál starala ti ešte nedáva právo poučovať iných o tom, čo majú ako zaraďovať. Ja som mala skúsenosti s histamínovou intoleranciou ešte v čase keď si ty bola administrátorkou tohto portálu a pridávala si recepty pre zdravých. Mám s ňou veľmi bohaté skúsenosti. Diéta pri HI je veľmi náročná a komplikovaná a ak by sme tu hovorili o potravinách podľa tabuliek, tak by tu v sekcii histamínová intolerancia nebol žiadny recept na jedlo. V každom recepte v tejto sekcii by sa našla zložka potraviny, ktorú tabuľky označujú za nevhodnú pri tejto diéte. A nehovorím len o tabuľkách, ktoré sú známe na Slovensku, ale aj o kvalitných materiáloch zo zahraničia, napr. z Nemecka, kde majú s touto diagnózou ďaleko viac skúseností. Aj ty sama máš v tejto sekcii recepty so surovinami, ktoré by tam podľa tabuliek nemali čo robiť. V receptoch máš napr. rascu, dokonca aj slaninu, čo je pri HI nevhodné. Ale diagnóza HI je presne o tom, že sú určité odporúčania, ale každý s touto diagnózou si musí nájsť potraviny, ktoré pri diéte znesie. Len neviem prečo tu niektorí majú pocit, že keď im niektorá potravina vyhovuje a iná nie, tak sa musia do iných, ktorým zase vyhovuje niečo iné navážať. Tebe vyhovuje rasca, napriek tomu, že je zakázaná a mne by rasca spôsobila anafylaktický šok o ktorom píšeš v mojom ďalšom recepte. A na záver poviem, že ja určite nepatrím k tým, ktorí nič nevedia o histamínovej intolerancii.
sandra
@dada777 , moju poznámku som sem nepridala z titulu, že som sa o túto stránku starala, tá poznámka od teba je zbytočne vzťahovačná. Naozaj som netušila, že máš HIT (prepáč za tú vetu ak si nie si istá aby si nepriraďovala diétne tagy), ale takmer všade používaš pohánkový tvaroh z pohánky, ktorá podľa viacerých zoznamov, nie len Hrubiškovho, je zle tolerovaná (riadim sa švajčiarskym zoznamom surovín, prisôsobeným našim zemepisným šírkam). Slanina je v mojom recepte použitá bez mäsa, je to tam napísané, je to čistý tuk a teda sa v ňom histamín netvorí. K tej rasci máš pravdu, dopíšem poznámku k tomu receptu.
2michal
@sandra ,toto je trapas,ktorý si vyrobila, sama sa tu štylizuješ do vševediacej a poučuješ druhých pričom tu cítim konfrontačný tón.Mám tiež HI a ja pohánku môžem a som rád že sú na Vareche recepty od dada777.
dada777
@sandra , musím ti povedať, že som bola nemilo šokovaná tvojou prvou reakciou. Počas tvojho pôsobenia na Vareche som bola zvyknutá, že si vždy v prípade nejakých vášnivých diskusií pôsobila zmierlivo, aby ľudia v diskusiách na seba neútočili. Mohla si sa ma normálne spýtať, či túto diagnózu mám a mohli sme byť bez toho. Ja tu na Vareche nevyhľadávam možnosti ako niekoho uraziť alebo skritizovať, nemám to rada. Mne pohánka vyhovuje, ale napr. slaninu nemôžem a to ani bez mäsa. Tak naozaj je to u každého rôzne a nedá sa to celkom presne podľa tabuliek.
dada777
@2michal , tvoj príspevok ma zaujal a najmä ma zaujalo, že môžeš pri HI pohánku. Tiež ma potešilo, že sa ti páčia moje recpety.
malroxa
Ludia,nevaďte sa ešte aj pri jedle,to sa nehodí:)
evanaaa
Ja sa v tom síce nevyznám, ale ľudia s HI nesmia vôbec mäso, či ako? To ste na tom potom pomaly horšie ako my, diabetici. Ale každá tá diéta má nejaké plusy a mínusy, ani celiatici nie sú na tom najlepšie, a ostatní......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia