dvojfarebná bábovka

Autor receptu: lucsar

túto bábovku zvyknem piecť dosť často. Recept pochádza z manželovej rodiny

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo 4 bielkov si vyšľahám sneh. Žĺtky vymiešam s práškovým cukrom. Postupne pridávam striedavo hladkú múku, vodu, olej a vanilkový cukor. Opakujem tento postup cca trikrát. Na konci si odložím trošku hl. múky, do ktorej pridám PDP.
  2. Do masy si pridám predpripravený sneh, ktorý pomaly zašľahám a na záver prisypem hl. múku z PDP. Všetko spojím a polovicu zmesy si vylejem do formy /používam silikonovú formu ktorú vymažem olejom/. Do druhej polovice pridám 2 PL kakaa a premiešam. Pomaly vlejem do formy.
  3. Bábovku dám piecť do mierne vyhriatej rúry na 45 min