Dusený pór

Autor receptu: erikapasinska

Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br /> <a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pór očistíme a nakrájame na kolieska alebo pásiky. Na rozpálený olej dáme nakrájaný pór, trochu osolíme. Približne 1 - 2 minúty pražíme, potom podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 5 - 7 minút. Keď máme pór udusený, pridáme 1 - 2 PL tahini pasty, chvíľku prehrejeme.
  2. Dala som si k tomu ryžu natural, červenú šošovicu uvarenú na kašu a kapustové pickles.