Dusený pór
Autor receptu: erikapasinska
Keď používame zeleninu podľa aktuálnej sezóny, v zime máme menej možností pri varení. O to viac môžeme
zapojiť našu kreativitu :-) Dusený pór je moje obľúbené jedlo. Pór mi rastie v záhradke, preto ho varím často.<br />
<a href="http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/" target="_blank">http://www.chutnezdravie.sk/products/duseny-por/</a>
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pór očistíme a nakrájame na kolieska alebo pásiky. Na rozpálený olej dáme nakrájaný pór, trochu osolíme. Približne 1 - 2 minúty pražíme, potom podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť 5 - 7 minút. Keď máme pór udusený, pridáme 1 - 2 PL tahini pasty, chvíľku prehrejeme.
- Dala som si k tomu ryžu natural, červenú šošovicu uvarenú na kašu a kapustové pickles.