Foto: margaretka28
Toto nieje žiadny prevratný recept, ale je to úplne jednoduchá príprava králika a zvládne ho každý začiatočník, na recept netreba veľa surovín, je to Zobraziť celý popisToto nieje žiadny prevratný recept, ale je to úplne jednoduchá príprava králika a zvládne ho každý začiatočník, na recept netreba veľa surovín, je to vlastne bezpracné a za ten čas, čo sa mäsko robí, si môžte vyložiť nohy, uvariť kávu a zapnúť varechu:-) Moja rodina má túto úpravu králika najradšej.
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji, pridáme lyžičku čierneho mletého korenia.
-
2
Na cibuľu rozložíme rozporciovaného králika.
-
3
Po chvíľke dusenia mäso otočíme.
-
4
Zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
-
5
Nepridávame žiadnu vodu, na obrázku vidno, koľko šťavy si pustí mäsko samé. Hotové mäso je mäkké, šťavnaté, ide ľahko od kosti, ale hlavne je zdravé :-) Ako prílohu môžme dať ryžu, alebo zemiaky a zeleninový šalát.
Diskusia k receptu