Dusený králik fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 11. augusta 2013

Toto nieje žiadny prevratný recept, ale je to úplne jednoduchá príprava králika a zvládne ho každý začiatočník, na recept netreba veľa surovín, je to Zobraziť celý popisToto nieje žiadny prevratný recept, ale je to úplne jednoduchá príprava králika a zvládne ho každý začiatočník, na recept netreba veľa surovín, je to vlastne bezpracné a za ten čas, čo sa mäsko robí, si môžte vyložiť nohy, uvariť kávu a zapnúť varechu:-) Moja rodina má túto úpravu králika najradšej.

Suroviny

1 kus
4 kusy
1 ČL
 alebo masť




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji, pridáme lyžičku čierneho mletého korenia.

    Dusený králik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cibuľu rozložíme rozporciovaného králika.

    Dusený králik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíľke dusenia mäso otočíme.

    Dusený králik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.

    Dusený králik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nepridávame žiadnu vodu, na obrázku vidno, koľko šťavy si pustí mäsko samé. Hotové mäso je mäkké, šťavnaté, ide ľahko od kosti, ale hlavne je zdravé :-) Ako prílohu môžme dať ryžu, alebo zemiaky a zeleninový šalát.

    Dusený králik (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
Ej, to ste mali ale dnes hostinku.-) milujem králičinku na všetky možné spôsoby,,,tak veľmi mi pripomínajú moju maminku...ako rýchlo vedela urobiť z králika skvelý obed...z chrbta urobila skvelú polievočku so strúhaným cestom a ostatné na paprikáš s nokedlami...nikdy na to nezabudnem..
stacy77777
veru by som si dala Margaretka,už je to hodne dávno,čo sme chovali zajačiky,aj nad tým znova uvažujem...
margaretka28
@stacy77777 , veru je to dobré a hlavne zdravé mäsko a vieme, čo jeme. Ani sa nečudujem, že znovu nad tým uvažuješ, po všetkých tých potravinových škandáloch, si človek veru trikrát rozmyslí, čo dá do hrnca a kto má možnosť, tak chová.
afataga
z toho vsetkeho sa mi najviac paci to vylozenie noh :-)
medovnicek
aj švagor chová králikov, sem-tam nejakého dostaneme, skúsim ho potom pripraviť podľa tvojho receptu
1x baron
weweve
Jednoduché, diétne a rýchle. Fajn recept :-)
polovacka
Jednoduche a dobre jedlo - kralik , dobra praca Margaretka 28 - gratulujem ( aj z domacich produktov sa da uvarit kvalitne - dietne a chutne jedlo , trocha ma zaraza : ludia cestuju po svete a momentalne miesaju recepty do slovenskej kuchyne a hlavne tie nazvoslovie jedal a produktov , pritom na Slovensku je ozaj dostat vsetko aby clovek mohol navarit dobre a kvalitne jedlo a nedehonestoval slovensku kuchynu a tradicie ktore ma Slovensko vo vareni - v podstate na Slovensku je velka moda / dedinske malomestiactvo , zase - proti gustu ziaden disputat , zijem v Amerike , ale manzelka vari iba slovenske jedla , v podstate vsetci slovaci to takto robia co ziju v zahranici , aj to je narodna hrdost )
margaretka28
@polova čka, u nás doma vyhráva slovenská kuchyňa a také tie tradičné jedlá, nevravím, že neskúšam aj iné, ale môj muž má najradšej klasiku a varíme tak obyčajne a jednoducho, ale tiež som si všimla, že u nás sa predávajú rôzne koreniace zmesky, ktoré teda nie sú nič moc a myslím, že menej je niekedy viac. Teraz ked sme boli na dovolenke v Chorvátsku, tak nám domáci griloval ryby a nedal tam nič, len soľ, cesnak, petržlenovú vňať a olivový olej, úplne jednoducho, ale veľmi chutne, žiadne koreniace zmesky, mne to tak najviac vyhovuje, aspoň viem, čo jem a nemiešajú sa mi chute :-)
kika1212
králika som jedla dávno. Už nemám zdroj, ale tvoj recept sa mi páči. Veľmi jednoduchý a chutný:)
megdesign
Kralik z domaceho chovu? Keby som nebyval na byte, chovam aj ja... Na predaj nemame? :) Ja si musim zajaciu pecen kupovat v Tes*u :/
margaretka28
@megdesign , jasné, že z domáceho chovu, ale nechováme my, dostali sme od svokry :-) Inak voľakedy chovali aj naši doma, ja som na tom vyrástla.
hecana
Dostala som od kamarátky domáceho zajačika a ja dumám a dumám čo s ním. Prechádzam tu dobrú pol hodinu receptami, sú všakovaké od výmyslu, ale zvíťazil tento od Teba. Dúfam že sa vydarí a pochutnám si...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia