Dusený králik (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Toto nieje žiadny prevratný recept, ale je to úplne jednoduchá príprava králika a zvládne ho každý začiatočník, na recept netreba veľa surovín, je to vlastne bezpracné a za ten čas, čo sa mäsko robí, si môžte vyložiť nohy, uvariť kávu a zapnúť varechu:-) Moja rodina má túto úpravu králika najradšej.

Postup

  1. Cibuľu pokrájame a osmažíme na oleji, pridáme lyžičku čierneho mletého korenia.
  2. Na cibuľu rozložíme rozporciovaného králika.
  3. Po chvíľke dusenia mäso otočíme.
  4. Zakryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
  5. Nepridávame žiadnu vodu, na obrázku vidno, koľko šťavy si pustí mäsko samé. Hotové mäso je mäkké, šťavnaté, ide ľahko od kosti, ale hlavne je zdravé :-) Ako prílohu môžme dať ryžu, alebo zemiaky a zeleninový šalát.