Dusené hovädzie OKAWANGO

Autor receptu: nonna

Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche. Garam masala je smesové korenie vyváženej a výbornej arómy aj chuti a dodáva ľahodnosť. S týmto kulinárskym počinom sa ocitnete v južných diaľavách.....

2
porcie
9 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso pokrájané na 2cm dlhé pásiky a necháme zbelieť a pustiť šťavu.
  2. Podlejeme predhriatou vodou, osolíme, okoreníme čiernym korením a Garam masalou a dusíme 25 minút.
  3. Reďkovky nakrájame na malé kocky, pridáme k mäsu spolu aj s kečupom a žeruchou. Dusíme ďalších 10 minút.
  4. Nakoniec pridáme Bontrae. Ak je v mäse dosť šťavy, netreba ho namáčať do vody. V opačnom prípade ho necháme naboptnať 3 minúty a až potom pridáme k mäsu. Varíme ešte 5 minút.
  5. Neviem prečo pri kečupe nezakceptovalo uvedené množstvo, tak udávam ešte raz tu v postupe, ide ho tam 3PL.