Dusenú ryžu som nikdy nevedela urobiť tak akurát, ale odkedy som na internete našla tento recept, tak sa teším kedy ju zas budem robiť:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepláchneme si ryžu asi na 3x a necháme ju poriadne odkvapkať. Ja používam dlhú, ale robila som už aj z guľatej a tiež sa vydarila ;-)
- 2
Do hrnca nalejeme trocha oleja a opražíme cibuľu a pridáme odkvapkanú ryžu, miešame. Ak nám začne chytať ryžu tak ju zalejeme vriacou vodou z konvice, asi tak 1 cm nad ryžou, pridam vegetu-soľ,klinček a ešte premiešam a skontrolujem či ešte treba doliať vodu.
- 3
Zakryjem pokrievkou a už nemiešam a nechám variť asi tak 10 minut na malom plameni. Ryžu vypneme vtedy ak odkrytý hrniec nakloníme a na dne už nebude voda, zamiešam a ešte prikryjem na 10 minút aby došla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A môžem robiť niečo iné..