Foto: denisavarag
Veľmi oblúbený koláčik v našej rodinke a určite aj vo vašej :) Pečiem ho dosť často ale dnes bol famooozny :)
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Sušienky si rozdrvíme úplne ako na strúhanku. Roztopíme si maslo a pridáme ho k sušienkam. Poriadne premiešame. Na dno formy dáme zmes sušienok a rukou utľapkáme.
-
2
Mascarpone a tvaroch trošku premiešame, potom pridám kyslú smotanu, práškový cukor, štavu z citrona , vajcia, tročku rumu. Všetko pekne pomaly miešame. Zmes rozdelíme na dve časti do tej druhej dáme kakao.
-
3
Aby sme dosiahli dvojfarebný efekt zoberieme si dve polievkové lyžice na každý krém zvlášť. Do stredu dáme 2pl bieleho krému, potom do toho isteho 2 pl kakaového krému a pokračujeme až kým neminieme všetok krém. Stále vrstvime len do stredu. Poprípade môžeme jemne klepnuť formou o pracovnú dosku keby sa nám robil len kopček.
-
4
Pečieme na vodnom kúpeli 170 - 180 °C cca 45 min. Počas pečenia otáčajte. Ak je to upečené tak , stred by sa mal trošku triasť. Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Ráno rozkrájame a dáme si ku kávičke :)
Diskusia k receptu