Domažlické koláče virtuálnym kamarátom

frezia68 - fotkafrezia68, 31. júla 2011
Domažlické koláče virtuálnym kamarátom
Foto: frezia68

Skvelý virtuálny kamarát nám daroval rýchlokysky od Tupperware,ktoré som doteraz nepoznala,ale dnes som jednu vyskúšala a musím chváliť.A tak tento koláč mu venujem,ako aj Zobraziť celý popisSkvelý virtuálny kamarát nám daroval rýchlokysky od Tupperware,ktoré som doteraz nepoznala,ale dnes som jednu vyskúšala a musím chváliť.A tak tento koláč mu venujem,ako aj všetkým virtuálnym kamarátkam,priateľom a všetkým skvelým,milým a srdečným varecháčom.Nebudem menovať,ale Varecha viacerých zblížila,vznikli priateľstvá,kamarátsva,aj osobné stretnutia.Skypujeme,posielame si maily a poznáme sa ,hoci sme sa nestretli a niektoré sa navzájom obdarúvajú.Tak ja všetkým posielam tento koláčik.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na plnku:
  v rume




Postup

  1. 1

    Nebudem písať postup,kysnuté cesto každý vie a plnky tiež.Výborné plnky má @jerica a pri štedráku sú aj v mojich receptoch.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na 1,5 cm hrúbku,vykrojíme kolesá vo veľkosti okrúhleho plechu a prenesieme na pekáč.Plnky nanášame postupne a striedame svetlú a tmavú.Ja som dala makovú,tvarohovú,orechovú a slivkový lekvár do stredu,aj pod ozdobné orechy na makovej plnke.Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a zdobíme podľa fantázie.

  3. 3

    A už keď som mala v rúre,dozvedela som sa,že návšteva nepríde-odkladá sa termín.Ale urobila som len jeden a zo zvyšného cesta makovník a orechovník a to sa dá zmraziť.Čo už? Tak nech vám všetkým chutí :-))) a nech recepty aj naďalej utužujú pekné vzťahy.Lebo veď aj láska ide cez žalúdok :-)))

    Domažlické koláče virtuálnym kamarátom - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Ja ti, @frezia68 , ďakujem, ponúkla som sa z virtuálneho koláčika, vyzerá skvelo a určite aj chutí. Ja som tu na Vareche tiež našla skvelých priateľov a priateľky, za čo samozrejme ďakujem.
danculka
Super koláčik,živo si viem v ústach vybaviť jeho chuť,dík...
danculka
Teraz som si všimla kysku ,,Tupperware",všetky ich výrobky su super,ale strašne drahé,niektoré mám aj ja...
alexdidi
Koláčik vyzerá super a virtuálne mi tak aj chutll (dovolila som si ponúknuť).....a pripomenula si mi moju prvú rychlokysku spomínanej značky, tá chudinka dopadla tak, že keď v nej dcéra chcela niečo zohriať v mikrovlnke, tak ju pevne uzavrela a keďže vrchnák nepovolil na boku misy sa urobila diera a bolo po rýchlokyske. Tak to nám bolo ľúto. Ospravedlňovalo ju len to, že bola ešte veľmi mladá(je tomu už aspoň 10-15 rokov). Tebe nech dobre a dlho slúži pri tvorbe takých výborných koláčikov.....
valeri
@frezia68 , veľmi pekné gesto, ďakujem za ponúknutý koláčik. Je skvelý, už som ho dávno nerobila, u mňa zákusky veľmi nebodujú ale kysnuté koláče môžem vždy :-)), najbližšie bude aj u nás na stole.
sovka62
Veľmi pekne ďakujem, je nádherný a veľmi dobre chutí. Aj mne sa ž niektorí virtuálni kamaráti premenili na ozajstných, živých a som tomu veľmi rada. Aj na budúcu sobotu ma čaká stretnutie a tak sa ďalšia priateľka zmení z virtuálnej na živú. Vďaka.
ainy
wau milujem tento koláčik, akurát, že som ešte nejedla celiatickú verziu, ktorá by mi nahradila túto ..... chválim a závidím :-))
marienka44
@Frezia68 ,tiekruhy z cesta sa kladu na seba a medzi nimi je plnka? Nepochopila som to z textu. Dakujem a prajem este pekny den.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia