Domažlické koláče virtuálnym kamarátom

Autor receptu: frezia68

Skvelý virtuálny kamarát nám daroval rýchlokysky od Tupperware,ktoré som doteraz nepoznala,ale dnes som jednu vyskúšala a musím chváliť.A tak tento koláč mu venujem,ako aj všetkým virtuálnym kamarátkam,priateľom a všetkým skvelým,milým a srdečným varecháčom.Nebudem menovať,ale Varecha viacerých zblížila,vznikli priateľstvá,kamarátsva,aj osobné stretnutia.Skypujeme,posielame si maily a poznáme sa ,hoci sme sa nestretli a niektoré sa navzájom obdarúvajú.Tak ja všetkým posielam tento koláčik.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nebudem písať postup,kysnuté cesto každý vie a plnky tiež.Výborné plnky má @jerica a pri štedráku sú aj v mojich receptoch.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme asi na 1,5 cm hrúbku,vykrojíme kolesá vo veľkosti okrúhleho plechu a prenesieme na pekáč.Plnky nanášame postupne a striedame svetlú a tmavú.Ja som dala makovú,tvarohovú,orechovú a slivkový lekvár do stredu,aj pod ozdobné orechy na makovej plnke.Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom a zdobíme podľa fantázie.
  3. A už keď som mala v rúre,dozvedela som sa,že návšteva nepríde-odkladá sa termín.Ale urobila som len jeden a zo zvyšného cesta makovník a orechovník a to sa dá zmraziť.Čo už? Tak nech vám všetkým chutí :-))) a nech recepty aj naďalej utužujú pekné vzťahy.Lebo veď aj láska ide cez žalúdok :-)))