Domáci Termix

nickaa - fotkanickaa, 6. novembra 2016
Domáci Termix
Foto: nickaa

Veľmi dobrý recept, ľahká príprava a skvelá chuť...ideálne sladké raňajky,ktoré vďaka bielkovinám zasýtia aj na dlhší čas. Bez zbytočne pridaného tuku.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 bal
500 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Pudingový prášok uvaríme podľa návodu aj s cukrom. Ešte do teplého pudingu vmiešame tvaroh. Pridáme kakao, prípadne cukor podľa chuti a nalejeme do misiek. Ozdobíme hocičím čo máme po ruke a uložíme do chladničky. Vychladnutý termix chutí najlepšie.

Diskusia k receptu

garanco
Včera mali prísť vnučky, tak som im presne takto (podľa vlastnej fantázie, iba bolo o niekoľko gramov menej tvarohu) pripravila termix, navrchu z mrazenými malinami a piškótkami, ale veľmi im to nechutilo, vyjedli maliny a piškóty a zvyšok sme dojedli my dospelí. Deťom asi vadilo, že tvaroh nebol taký jemnučký, ako kedysi v kúpenom termixe - no dospeláci si pochutili...
Chcem iba poukázať na to, že nezávisle na sebe vymyslíme rovnaký recept :-))
1x nickaa
evanaaa
Raz som robila aj ja, bol chutný.....@garanco , záleží na tvarohu, ak kúpiš jemný, tak ten nemá žiadne hrudky ani pred mixovaním, napr. ten vo vedierku z Lídla, ale sú aj menšie gramáže, dostaneš všade, a ak ho ešte rozmiešaš alebo rozmixuješ, je krémový.
monty469
Jednoduchy a rychly receptik. Tiez obcas zvyknem urobit :-)
nickaa
Dnes som skúšala termix vanilkový s hrúdkovym tvarohom a je to nieco uuplne ine no aj tak dobre ale jemny tvaroh sa mi osvedcil lepsie :) @garanco


mitzy
@Nickaa (9.11.2016 08:29)

Je to super :) včera som robila, síce z hrudkového tvarohu ale bol výborný ;)