Foto: tajka06
Hľadala som čosi rýchle, jednoduché a zároveň chutné na nedeľné popoludnie.Na jednej českej stránke o varení som našla tento puding a veľmi ma prekvapil Zobraziť celý popisHľadala som čosi rýchle, jednoduché a zároveň chutné na nedeľné popoludnie.Na jednej českej stránke o varení som našla tento puding a veľmi ma prekvapil svojou príjemnou chuťou a jemnou konzistenciou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 l |
|
3 PL (alebo obyčajný) |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
1 ks (alebo vanilkový struk) |
|
1 PL |
|
štipka |
|
kúsok (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Dáme variť 750ml mlieka s vanilkovym i trstinovym cukrom,prip.dužinou z vanilky.Keď vrie,pridáme vyšľahanu zmes z 250ml mlieka,zltky a muku.Varíme do zhustnutia.Potom znížime plameň a hodíme do zmesi kúsok masla,miešame, kým sa nerozpustí. Nasledne pridáme vyslahany sneh z bielkov a štipky soli a opäť dobre premiesame.Cca 1 min este varime na nizkom plameni a odstavíme.
- 2
Nalejeme do pripravených misiek napr. s piškótami a čerstvými jahodami.Navrch som dala trošku pudingu,ktorý som predtým vymiesala s kakaovym práškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Niekto si to ale moze dovolit, čo je potesujuce.