Domáci puding

dajaja - bez fotkydajaja, 18. januára 2014
Domáci puding
Foto: dajaja

Napadlo mi, že by som si mohla spraviť domáci puding. Nie je z prášku, viem čo v ňom je, chutí skoro rovnako a možno Zobraziť celý popisNapadlo mi, že by som si mohla spraviť domáci puding. Nie je z prášku, viem čo v ňom je, chutí skoro rovnako a možno je aj zdravší.

1
porcia
10-15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml
1 PL alebo hladká
1/2 ČL
1 PL
 akékoľvek




Postup

  1. 1

    Do hrnca si dáme cca polovicu mlieka, pridáme med a necháme za občasného premiešania variť na najslabšom ohni.

  2. 2

    Do druhej polovice mlieka pridáme lyžicu múky, kakao a dobre premiešame. Ak tam ostanú kakaové hrudky, nevadí, rozvaria sa.

  3. 3

    Túto zmes prelejeme do hrnca s mliekom a medom a uvaríme puding. Je riedky ale keď ho nalejete do misky a chvíľku ho necháte chladnúť zhustne. Potom už len ozdobíme ovocím. Ja ho mám najradšej ešte teplý. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

valeri
Výskúšam, teraz som momentálne sama doma a aj to množstvo sa mi pozdáva
anaxas
Dobre, zajtra vyskusam, ale nie je tam nic zle tak to musi byt dobre :)
dvorka
Ja som pred pár dňami robila karamelový a na zahustenie používam maizenu. Bol skoro taký dobrý, aký sme si kedysi ako deti kupovali v neďalekej cukrárni.
dajaja
Ak ste skusili dufam ze chutil. A karamelovy musi byt tiez uuzasny. Toto je len taky zaklad, namiesto kakaa mozte dat skoricu, vanilku cokolvek podla chuti! Dakujem za komentare, velmi ma hreju pri srdiecku!
vydra111
Ja doňho dám ešte lyžicu škrobu a potom je skoro ako kupovaný. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia