Domáci puding
Autor receptu: dajaja
Napadlo mi, že by som si mohla spraviť domáci puding. Nie je z prášku, viem čo v ňom
je, chutí skoro rovnako a možno je aj zdravší.
1 porcia |
10-15 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca si dáme cca polovicu mlieka, pridáme med a necháme za občasného premiešania variť na najslabšom ohni.
- Do druhej polovice mlieka pridáme lyžicu múky, kakao a dobre premiešame. Ak tam ostanú kakaové hrudky, nevadí, rozvaria sa.
- Túto zmes prelejeme do hrnca s mliekom a medom a uvaríme puding. Je riedky ale keď ho nalejete do misky a chvíľku ho necháte chladnúť zhustne. Potom už len ozdobíme ovocím. Ja ho mám najradšej ešte teplý. Prajem dobrú chuť!