Domáci puding

Autor receptu: dajaja

Napadlo mi, že by som si mohla spraviť domáci puding. Nie je z prášku, viem čo v ňom je, chutí skoro rovnako a možno je aj zdravší.

1
porcia
10-15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme cca polovicu mlieka, pridáme med a necháme za občasného premiešania variť na najslabšom ohni.
  2. Do druhej polovice mlieka pridáme lyžicu múky, kakao a dobre premiešame. Ak tam ostanú kakaové hrudky, nevadí, rozvaria sa.
  3. Túto zmes prelejeme do hrnca s mliekom a medom a uvaríme puding. Je riedky ale keď ho nalejete do misky a chvíľku ho necháte chladnúť zhustne. Potom už len ozdobíme ovocím. Ja ho mám najradšej ešte teplý. Prajem dobrú chuť!