Tvarohový krém
Tvarohový krém

Domáci Pribináčik

eruska25 - fotkaeruska25, 11. mája 2021
Domáci Pribináčik
Foto: eruska25

Túto tvarohovú maškrtu milujú snáď všetky deti a myslím, že nielen deti. Za môjho detstva to bol Miláčik, milovala som ho s piškótami. Zobraziť celý popisTúto tvarohovú maškrtu milujú snáď všetky deti a myslím, že nielen deti. Za môjho detstva to bol Miláčik, milovala som ho s piškótami. Takýto domáci je fantastický.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
2 bal.
3 PL
Do tmavého krému:
1 PL
50 g nasekaná




Postup

  1. 1

    Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Pridáme do nej tvaroh, vanilkové cukry a práškový podľa chuti a dobre vyšľaháme. Tvaroh nemá byť hrudkovitý, musí byť jemný.

  2. 2

    2/3 krému naložíme do pohárov, ja som mala 6 pohárov. Do zvyšku krému primiešame kakao a nasekanú čokoládu. Rozdelíme na biely krém v pohároch. Časť krému môžeme zafarbiť napr. aj rozmixovaným ovocím a tak získame 3 vrstvy.

  3. 3

    Dáme do chladničky aspoň na jednu hodinu. My sme však prvé 3 poháre zjedli okamžite, kto by vydržal hodinu čakať a 3 sme si dali na druhý deň. Fajnota.

    Domáci Pribináčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
Od detstva milujem kakaovy Milacik so sladkym rozkom posypanym makom. Pamätam si ho este v papierovom povoskovanom kelimku. Pokazde ked pridem na Slovensko je to jedna z prvych dobrot, ktore si doprajem. Len tie sladke rozky z pekarne pod Manderlakom mi chybaju.
Budes sa mozno smiat. Prva je treska s obycajnym rohlikom. Potom Milacik s tym sladkym rozkom. To potom, myslim ze hned jedno za druhym. Nikto z rodiny tuto kombinaciu nechape, ale ja viem, ze som doma.
eruska25
@zolik (12.5.2021 01:14)

Presne, aj ja si Miláčika pamätám v tom povoskovanom kelímku. Treska s rožkom je fantastická - a najlepšia v nejakom bufete. V Trnave je doteraz bufet, kde si môžeš dať rôzne šaláty ako kedysi - teda na stojáka. Samozrejme v súčasnosti nie, keď sa vo vnútri neje a terasu nemajú.
2x haji a motyka
sovka62
@eruska25 (12.5.2021 06:40)

Áno, lahôdky na Evanjelickom dome. Ja im hovorím retro, nikde inde som také nevidela. Naložia šaláty na tanierik, nakrájajú na tanier salámy, šunku, majú aj zákusky aj sladké a slané kysnuté koláče. Mäsové výrobky vozia od slovenského dodávateľa (myslím, že z družstva z Chtelnice). pravé údené mäso bez vody a rýchlosoli, výborné oškvarky.
Tak len dúfajme, že nám dlho vydržia, majitelia sú už v pokročilom veku.
45678
@sovka62 (12.5.2021 08:55)

Evi, kedysi sa tomu bufetu hovorilo "u troch ceckov" teda chlapi tomu tak hovorili, predávala tam pani Milka a mala také.. Tiež sa tam rada zastavím na údené výrobky.
45678
@eruska25 (12.5.2021 10:03)

Chválim, páčia sa mi Tvoje recepty, zrozumiteľné a dobré 👍
eruska25
@45678 (12.5.2021 12:05)

Ďakujem za pochvalu, keď mám niečo zaujímavé, rada to sem dám.
haji
Vděčný recept, základem je dobrý tvaroh. Jde koupit leccos, i ve vyšších cenových hladinách. Jeden aby byl neustále ve střehu. Prodejny retro lahůdek vymizí, o tom není pochyb. U nás už široko daleko nic podobného nenajdeš.
motyka
Ukladám. Vyzerá to dobre. Keď príde neterka s deťmi bude hostina. Nedáva im riadné sladkosti. Toto je predsa len zdravšie. Díky za recept....