Domáci chlieb
Autor receptu: chefmajo
Tento tradičný recept je veľmi jednoduchý a chuťovo výborný.
20 minút príprava |
75 minút na 250,180 °C |
Postup
- Do misi dáme múku,dlaň rasce,ľanu a slnečnice.Pridáme soľ.
- Do misi nastrúhame najemno uvarené zemiaky.Pridáme kvások.Cesto dobre premiesime,posypeme múkou a dáme kysnúť na cca.20minút.Nakysnuté cesto premiesime na pomúčenej doske a dáme znovu kysnúť.Potom cesto znova premiesime,vytvarujeme ho do tvaru bochníka a dáme na vymastený,múkou vysypaný plech ešte na chvílu kysnúť.Potrieme vlažnou vodou a vložíme do trúby a pečieme cca.15min. pri 250 stupňoch.Potom hodinu dopekáme pri 180C.
- Horúci chlieb zabalíme do ľanovej(stačí obyčajná)utierky a necháme 2-3 hodiny vychladnúť. Dobrú chuť.