Domáci Baileys

bambuch - fotkabambuch, 17. decembra 2012
Domáci Baileys
Foto: bambuch

Vždy na Vianoce si treba dopriať a tak Vám všetkým ponúkam môj domáci recept na BAILEYS.To,že mi skaramelizované Salko vystrelilo rovno na vlasy vôbec Zobraziť celý popisVždy na Vianoce si treba dopriať a tak Vám všetkým ponúkam môj domáci recept na BAILEYS.To,že mi skaramelizované Salko vystrelilo rovno na vlasy vôbec nevadí,teším sa,že si ho dáme všetci spoločne a budeme mať osladené a krásne VIANOCE./všetkým VARECHÁROM .../VARECHÁRKAM / !!!

135 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
0,5 L




Postup

  1. 1

    Sladené Salko v plechovke/celé/ dáme uvariť na 2 hodiny,aby nám skaramelizovalo.Po 2 hodinách opatrne vyberieme z horúcej vody a ešte opatrnejšie otvoríme.Dávajte pozor,aby horúci karamel nezačal striekať !

  2. 2

    Do misy si vyklopíme skaramelizované Salko,prilejeme dve NEVYŚĹAHANÉ ...tekuté šľahačky,pridáme 40% UM.jemne premiešame.Ak sa nám urobili hrudky,elektrickým šľahačom rozšľahajte.

  3. 3

    Hotové domáce BAYLES naplníme do fliaš,dáme do chladu.Podávame s kockou ľadu.Krásne a hlavne šťastné Vianoce všetkým...NAZDRAVIE !

Diskusia k receptu

ajsa20
nechapem preco otvarate salko za horuca :D...ved to je jasne ze bude striekat :D...no ale kazdy sa uci na vlastnych chybach :D
marcy
páči sa mi Tvoj optimistický recept,ešte viac Tvoj postoj a želanie,ďakujem a želám všetko dobré :-)
merylin
Bambuch -- prečo sa musí salko horúce otvoriť? A ked sa tam dajú tie šľahačky nezrazí sa to? dakujem za odpoved..
concord
Ajsa20, asi máš podľa svojho nicknamu aj taky vek. To ťa jediné ospravedlňuje. Určite podávateľka receptu nemyslela, že vytiahneš horúce Salko a hneď ho budeš otvárať. Asi to potrebuješ vysvetliť polopatisticky alebo si chcela tú pani po slovensky povedané zhovadiť.
celofan
Koľko je 1 ks um tuzemský - 0,5 l, 0,7 l, 1 l ?
dodo46
Ja by som dal 1 galon kubanského - nech to má šmrnc
ajsa20
concord- Po 2 hodinách opatrne vyberieme z horúcej vody a ešte opatrnejšie otvoríme.Dávajte pozor,aby horúci karamel nezačal striekať !....ocividne to tak myslela.....a nie nechcela som ju zhovadit, to len tak vyznelo :D
bambuch
Horúce sa to musí preto otvárať...logicky...,že ak to otvoríme vychladnuté tak čo sa s tým stane...STUHNE TO...a to je potom nafigu!Ak tam prileješ šľahačky /nie studené/NEZRAZÍ SA TO !SORRY ušlo mi...dávka alkoholu je 0,5 l...ospravedlňujem sa za chybu !!!Ja som za každú srandu a každý rok,keď si pripravujem domáci BAYLES viem /aj keď sa snáď dožijem hádam 70-tky/,že mi skaramelizované a HORÚCE SALKO osladí mňa aj celú kuchyňu.No a čo by som si aspoň takto neosladila ŽIVOT !!!Pozdravujem všetkých za ich komentáre a prajem Vám KRÁSNE A SLADKÉ VIENOCE !!!
bambuch
Dodo46 si si u mňa šplhol...šme še pobavili...super!!!
lyrrya
mnam, tento tyzden som ho spravila. vsetci sa doma zalizuju. len ja som si to trosku zjednodusila - kupila som karamelove salko :-)
trdlo
mňam,mňam ♥ konečne recept kde nejde puding ☺ ale keďže domáci,tak domáci,,urobila som si doma aj domáce salko ♫




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia