Foto: marijam
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme kvások z droždia, asi dva deci vody, hl. múky, cukru. Všetky sypké suroviny, olej a zvyšnú vodu si zamiešame v miske.
- 2
Keď kvások vykysol pridáme ho do misky a premiešame. Necháme kysnúť asi 25-30 minút. Potom znova premiešame a necháme podkysnúť asi 15 minút. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 12 častí.
- 3
Na plechu necháme podkysnúť. Ja si ich pred pečením potriem vodou narežem vrch a posypem sezamom. No a potom sú "prudko ž*avé" :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A koľko jej tam dávaš?
Mariaklara // Vyskúšam niekedy :-)