Domáce rezance ako od babičky
Autor receptu: alzbetty
Tak som sa ráno zobudila a rozmýšľam, čo s načatým prázdninovým dňom... obed uvarený odvčera... tak mi napadlo prečo pre zmenu neurobiť domáce rezance tak, ako ich robila moja babička:D a keďže sme sa nedávno presťahovali a polovica vecí ešte chýba, všetko išlo poctivo prácne ručne :D
Postup
- Múku zmiesime s vajcami na pevné tuhé cesto. Podľa potreby jej pridáme, cesto má byť tvrdšie ale tak, aby sa dalo vaľkať. Rozdelíme si ho na viac bochníkov
- Každý bochník vyvaľkáme úplne natenko, tak, aby presvitala podložka.
- Cesto dáme potom preschnúť, zhruba na 30-45 minút. Potom ho nakrájame na pruhy a tie nožom na čo najtenšie rezančeky (vlásky).
- No a rezance už len dáme na plech s papierom a necháme dobre uschnúť. Skladujeme zakryté niekde na suchom mieste. Používame ako rezance napríklad do slepačej polievky :D