Foto: jerica
Určite budete milo prekvapené kuchtičky,ale ja si robím rezance domáce,robila ich moja babka z Modry , moja mama a neopustím radosť z robenia rezancov Zobraziť celý popisUrčite budete milo prekvapené kuchtičky,ale ja si robím rezance domáce,robila ich moja babka z Modry , moja mama a neopustím radosť z robenia rezancov a nie len do polievok , ale aj na s posýpkou makovou , orechovou , tvahorohovou , atď.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku a vajíčka si dám do malého vajlinga.
- 2
Zapracujem (hnetiem)do bochníka, mal by byť mierne mäkký.
- 3
Keď je cesto vypracované, na doske ho rozdelím na dve časti , ešte trochu bochníky premiesim, jeden odložím pod hrnček, aby neobschol.
- 4
Vyvaľkám na tenúčko, potom druhý bochník vyvaľkám, a vyvaľkané cesto nechám chvíľu obschnúť.
- 5
Zoberiem najostrejší nôž, cesto porežem na 6 cm pásy.
- 6
Poskladám na seba a na tenúčko nakrájam.
- 7
Tento postup robím aj na rezance s posýpkami , len ho robím z piatich vajíčok,nevyváľkam na tenko,ale na málo hrubšie , tak isto ich režem, len málinko hrubšie. Takto pripravené rezance dávam aj do dobrej fazulovice. Nikdy nepridávam vodu !!
Mám skúsenosť,že dnešné mladé gazdinky nevedia ako chutia domáce rezance , hoci je to veľmi jednoduché a rýchle, len sa musí chcieť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@jerica takto tenucko pekne rezance nejdu ani z mlynceka! sikulkaaa
:-))))))))))))))))))))))
ktora sa bude tazko vysvetlovat...
Jednoducho,pre mňa domáce rezance sú symbolom domova a pohody.
Suším na utierke, tie sa niesli deťom.
Ja miesto vysávania, radšej budem robiť rezance, ked mám chuť na rezance, hneď si spravím z jedného vajíčka, šup a hneď sú v polievke:-)
@sladkacokolada
ešte k tvojej skúsenosti, keď si dáš múku do misy, daj múky o niečo menej , potom si radšej postupne pridávaj do takej konzistencie, aby sa ti cesto dobre vaľkalo, aj mne sa niekedy stalo, že cesto bolo zabetónované, nepridávala som nič, zobrala strúhadlo a spravila som si z toho cesta mrvenicu, alebo tarhoňu, lebo také hutnejšie cesto sa lepšie nastrúha ako keď je mäkšie.
Na novo si zarobím na rezance, ale už sa istím, postupne primiešavam múku, ináč na tieto rezance som mala veľmi krásne domáce vajíčka, obyčajne vychádza 100g múky na jedno vajíčko.
ďakujem za milé slovíčka, potešili, pridávam foto čo išlo k sviatkom nevestám , nielen slížiky ale aj kapustička od @remcula :-)
Na vyvalkanie mam stroj, ale krajam poctivo svojim japonskym nozom ostrym ako britva :-)
Jednoznacne maximum *****
@dvorka potešenie pri čítaní tvojho komentu, teší ma, že sa ti páči nepodsýpať, ja ináč ani neviem robiť, tak sa lepšie krájajú :-)
robiť slíže-to je drina -no chuť je v porovnaní s kupovanými celkom iná..
ja tiež iba z času na čas..nechce sa mi..
no hádam spravím-keď tie najkrajšie sviatky roka sú už za dverami..
:-)