Foto: veganvidya
Veľmi jednoduchý recept. Len sa divím, prečo jeho autor ešte nie je milionár... Ak použijete tie najkvalitnejšie vstupné suroviny, dosiahnete najlepší vysledok :-). Neobsahuje Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý recept. Len sa divím, prečo jeho autor ešte nie je milionár... Ak použijete tie najkvalitnejšie vstupné suroviny, dosiahnete najlepší vysledok :-). Neobsahuje sóju ani palmový tuk. Použijeme všade tam, kde obyčajné maslo - do studenej a teplej kuchyne, do sladkých a slaných jedál.
Postup
-
1
Najprv si vyrobíme v mrazničke kocky ľadu, budeme ich potrebovať na rýchle ochladzovanie.
- 2
Kokosový olej za studena lisovaný tuhne pri teplote nižšej ako 20 C. Ak ho máme teda tuhý, necháme ho rozpustiť - nesmie sa zohriať! Najlepšie keď ho v pôvodnej zatvorenej nádobe necháme rozpustiť na radiátore alebo vo vodnom kúpeli. Do rozpusteného kokosového oleja pridáme olivový olej, soľ a kurkumu a poriadne zamiešame. Nesmú tam zostať zrnká soli ani hrudky kurkumy.
- 3
Do väčšieho hrnca dáme vodu a kocky ľadu. Vložíme tam nádobu s olejom. Najlepšia je nádoba z varného skla (nepraskne pri prudkých zmenách teploty). Ja som všetko robila v pôvodnej sklenenej fľaši od kokosového oleja.
- 4
Voda sa nesmie dostať do oleja! Niekoľkokrát to poriadne premiešame lyžicou. Postupne to bude tuhnúť. Asi po 10 minútach nádobu s olejom/maslom vyberieme z nádoby s ľadom a posledný raz premiešame.
- 5
Skladujeme v chladnej komore. Ak komoru nemáme, skladujeme v chladničke. Len treba počítať s tým, že toto "maslo" sa správa ako bežné maslo :-).
- 6
Inšpirácia tu: http://vegangster.org/2011/08/22/futter-for-all-your-faux-butter-needs/
- 7
Použila som tento kokosový olej: http://www.bio-obchod.sk/produkt-4109/kokosovy-olej-panensky-bio-purity-vision.htm
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.healthaliciousness.com/articles/foods-highest-in-saturated-fat...
www.nytimes.com/2011/03/02/dining/02Appe.html?pagewante...
Ja kokosoví olej si natieram na chleba .A kurkumu mam zmiešanú v mede a tiež natieram na pečivo.
www.biokamo.sk
Nevím, jestli se ti autorka receptu @Veganvidya ozve, tak zkusím odpovědět:
Vypadá to, že se dvě konzistence /olivový olej tuhne později než kokosový olej/ nesloučily. Mohlo být málo zamícháno a následně se oddělily. Také to může být nekvalitními surovinami /viz hore píše o kvalitě autorka!/
A nebo se ti tam "něak" dovnitř dostala voda.
Mám v podobném složení doma vyrobený "olej s rýmovníkem", uchovávám v lednici. Oddělil se mi olivový olej od tekutiny /výluh ze zelených listů z rýmovníku/.
Uchovávat takovou nesourodou směs v lednici může být celkem problém /koment od @bavlnka /, přílišné ztuhnutí.