Domáce pohánkovo-ryžové cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: flower

Keďže lepok mi nerobí dobre, skúsila som si vyrobiť cestoviny podľa mojej chuti sama :) Výsledok mi stál za to :) Kto chce, môže si ich spraviť v čisto pohánkovej verzii. Množstvo je na 2 väčšie porcie.

2
porcie
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetky suroviny spojíme a cesto dobre vymiesime. Necháme 30 minút odpočívať.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme do požadovanej hrúbky, pomúčime aj zvrchu, aby sa nám neskôr cestoviny nezlepili.
  3. Po dĺžke narežeme na približne rovnako široké pláty, ktoré na seba poukladáme a nakrájame na rezance alebo iný preferovaný tvar.
  4. Cestoviny pekne pooddeľujeme, rozložíme na plech a necháme aspoň 30 minút postáť.
  5. Varíme v osolenej vriacej vode "al dente". Cca po 10 minútach ochutnať, ak sú ešte trocha tvrdé, ale už nie surové, tak sú hotové :)
  6. Pripravíme ich napríklad s paradajkovo-mäsovou omáčkou :) Ďalšie nápady? :)