Domáce kysnuté šišky
Autor receptu: olinecka
Keď ich pripravujem vraciam sa do detstva.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime kvasok,do vlažneho mlieka pomrvime droždie ,cukor a soľ.Nechame postať na teplom mieste asi 10 minut.Do misy preosejeme muku pridame kvasok,vajce ,žltok ,olej a nakoniec šťavu z citrona.Cesto varechou vypracujeme ,ak sa nam robia bublinky v ceste je vypracované.
- Misu dame s cestom na teple miesto a nechame kysnuť 30-45 minut.Vykysnute cesto dame na pracovnu dosku a valčekom cesto rozvaľkame.Pohárom vytlačame kolieska a v strede menšiu.
- Olej rozpalime a na miernom ohni vysmažame , posypeme praškovym a vanilkovym cukrom ,ďalšie mačame v čokoladovej poleve a posypeme farebnym zdobenim.Dobrú chuť!!!!!!