Domáce kuriatko v rímskom hrnci

Autor receptu: roberto22

Dostal som od mamy tento hrniec tak som trošku hľadal aké je jeho využitie a nakoniec s pár receptov a trochu fantázie vzniklo veľmi chutné kuriatko :D. Hrniec namočíme na hodinu do vody.Po hodine do neho vložíme zemiaky osolíme , okoreníme kmínom a posypeme maslom ,domácou údenou slaninou a červenou cibuľou. Narad príde kyslá kapusta na ktorú sa naukladá nasolené , okmínované a opaprikované kuriatko zakryjeme a šup do studenej rúry.Dobrú chuť.

5
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do vopred namočeného hrnca vložíme zemiaky , osolíme okmínujeme a posypeme maslom , červenou cibuľou a údenou slaninkou.
  2. Posypeme kyslou kapustou na ktorú dáme zvyšnú cibuľu a slaninku.
  3. Na kapustu naukladáme kuriatko ktoré nasolíme (ale nie moc lebo slanina a kyslá kapusta majú soli dosť) okmínujeme a opaprikujeme.Zakrité dáme do sudenej rúry a neháme pozvoľna zohrievať na požadovanú teplotu.Dobrú chuť.