Domáca tlačenka s cibuľou
Autor receptu: redakcia
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
30 minút príprava |
180 - 240 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlavu a mäso dôkladne očistíme,
prípadne opálime tak, aby mäso
bolo úplne bez chlpov. Nakoniec
ho umyjeme.
- Mäso dáme do horúcej
vody, pridáme soľ, bobkový
list a varíme, až je mäso mäkké.
- Mäso vyberieme z vývaru a oberieme
z kostí a kože. Jazyk olúpeme.
Kožu zbavíme masti, rozmelieme
a pridáme do vývaru.
- Mäso nakrájame na väčšie kocky
a pridáme tiež. Dochutíme čiernym
korením, roztlačeným cesnakom,
majoránom a novým korením.
- Takto pripravenú zmes
zbavíme tuku, nalejeme do tlačenkového
vrecúška a zaviažeme.Tlačenku pomaly varíme vo vode
asi 2 hodiny.
- Hotovú tlačenku vyberieme
z vody, opláchneme a na
pár miestach prepichneme, aby
sme sa zbavili vzduchu a prebytočného
tuku. Tlačenku v priebehu
chladnutia otáčame, aby sa
mäso rovnomerne rozložilo.
- Náš tip: Tlačenku podávame
s cibuľou a octom rozriedeným
trochou vody.