Horúca čokoláda
Horúca čokoláda

Domáca horúca čokoláda videorecept

petko3621 - fotkapetko3621, 29. októbra 2017

Výborný recept na horúcu čokoládu na dlhé zimné večery.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava
Domáca horúca čokoláda (videorecept)
Foto: petko3621

Suroviny

120 g
1 a 1/2 hrnčeka
1 - 2 lyžice
1 lyžice
2 lyžice (alebo Zlatý klas)




Postup

  1. 1

    Postup je opísaný vo videu. 1 hrnček je zhruba 300 ml.

    Domáca horúca čokoláda (videorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

evanaaa
Raz som si robila čokoládu na pitie, ale zo smotany, bez škrobu, trochu iný postup, tiež sa mi zdá trochu hustá, mala by sa lepšie liať, ale je iste chutná, ako tekutý puding, ak sa žiada sladké, stačí aj takto.
petko3621
@Katarina2511 (30.10.2017 02:40)

Táto horúca čokoláda sa na puding len podobá, keby ste si ju urobili predtým, ako tu napíšete komentár, mal by aspoň nejakú výpovednú hodnotu. ;). Rád by som vedel, odkiaľ máte informáciu, že horúca čokoláda je len na pitie ? Asi to máte z toho, že horúcu čokoládu si zvyčajne dávate z automatu poprípade si ju dáte v podniku kde sa na čokoládu nešpecializujú, teda Vám ju urobia rovnako ako z automatu - instantnú (zmiešajú obsah sáčka s vodou/mliekom = Vaša čokoláda na pitie).

Ja si horúcu čokoládu predstavujem inak. Pravá horúca čokoláda je "polo" hustá, teda dá sa piť alebo jesť lyžičkou (tak ako táto vo videu). Bol som niekoľkokrát v čokoládovni v ktorej sa výhradne špecializujú na podávanie horúcej čokolády a verte alebo nie, čokoládu som dostal hustú spolu s lyžičkou. (prikladám aj foto)


cesminaz
Čokoláda chutí vždy :-) a to uz nech je redšia,alebo hustejšia :-) Mňa by zaujimalo,ze ako to je vlastne "teraz" s tými komentármi milá @Redakcia ? Bolo povedané,ze komentare môzu "dočasne/momentalne" pridávat len taký,čo maju aspon 3 recepty..Ale teraz som si vsimla,ze @Katarina2511 tu nemá žiadny recept.Žeby ste už pozmenili znova pravidlá,alebo nejako inak vyriešili tento problém?
katarina2511
@Cesminaz - mala som tu recepty, ktore som davala od zaciatku, co som tu na Vareche. Pre takych ako Hadik a spol. som ich vymazala vsetky. Nemam ani Kucharsku knihu. Chodim na Varechu obcas pre nejaky recept. Kludne ma mozete vymazat, recepty vidim aj bez toho, aby som bola **Varechackou**, a citala tie primitivne hadky a komentare, skutocne netuzim po tom. Vcera som chcela zrusit svoje clenstvo v tomto spolku, ale sa mi to nepodarilo. Takze, mila Cesminaz, ak Ti to sposobi radost a budes spokojna, prosim popros pana Tomasa, aby ma vymazal. Spravis tym pre mna sluzbu, za ktoru Ti budem vdacna. Chodievam s otcom a detmi na horucu cokoladu a nikdy nebola ako puding. Nechodim nikdy do automatov, ale do restauracii, ktore maju svoje dobre meno. Nepatrim medzi spodinu, ktora sa zivi *fast foodom* varim doma a hlavne nebyvam na Slovensku!!! Nemyslim, ze komentar nemohol autorovi alebo niekomu inemu ublizit. Zato reakcia autora bola hrubsieho zrna. Ak ho to uspokojilo nemam nic proti tomu. Prajem Vam vsetkym krasny Halloween
cesminaz
@Katarina2511 (30.10.2017 22:43)

Milá @Katarina2511 ja som svoj komentar vôbec nemyslela zle a uz vobec nebol proti tebe.Mne vobec neslo o to,ze sa ti čokolada nepaci.Mna len prekvapilo,ze ako to ze napriklad taka @Radost a @Haji nemôzu komentovat ,ale ty áno.Zle si ma pochopila,ja som praveze jedna z tych,ktorej sa toto Tomášove "rozhodnutie" nepaci :-/ Pre mna je "Varecháč" každy jeden a to bez rozdielu či recept uz pridal,alebo nie. A preto by mal mat podla mňa každy z nás pravo okomentovať recept :-) a to už kladne,či záporne.Sme rozdielny :-) Prajem ti pekný deň.
radox1
mlieko by som nahradil 33 smotanou a tie dve lyzice skrobu rozhodne vynechal.
2x radox1 a haji
martamm
@evanaaa (30.10.2017 18:07)

Dala by som menej skrobu, aby sa liala. S mliekom mi vyhovuje, obsahuje menej tukov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia