Dobošky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. mája 2010
Dobošky (fotorecept)
Foto: evusik

Recept na nepečené dobošky nie je ničím výnimočný, ale používam taký malý zlepšovák, ktorý sa mi veľmi osvedčil.

30 minút
príprava

Suroviny

4 bal.
Plnka:
90 g
60 g
0,5 l




Postup

  1. 1

    Kedysi sme v Bille kupovali cereálne cookies, ale našej výroby ktoré boli uložené v plastových vaničkách (viď obrázok), začala som ich odkladať a používala som ich hlavne na zamrazovanie napr. hríbov. Potom som ale prišla nato že jednotlivé vaničky majú navlas rovnakú veľkosť ako Marína alebo Indiana alebo BB kekse. Tak ich odvtedy používam na rôzne nepečené zákusky.

    Dobošky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup je úplne jednoduchý: uvaríme si BB puding, alebo hociaký iný čokoládový puding, do vaničiek si ukladáme striedavo keks, naň lyžicu pudingu, keks, puding .... Začneme a skončíme keksom, dáme do chladničky na pár hodín.

    Dobošky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé koláčiky vyklopíme a ozdobíme čokoládou. Môžeme robiť aj z tmavých keksov a vanilkového pudingu, prípadne striedať, tmavé a bledé kekse a tmavý a svetlý puding - fantázii sa medze nekladú.

    Dobošky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

alexdidi
dobrý nápad a dobrá pochúťka pre detičky...a nie len pre ne
sherin
sa mi to paci, lebo je to rychle, mnaaam :-)
stefani11
Vyzeraju pekne a výborny nápad,keď sa niekedy nechce človeku vypekať.
mirkalondyn
Su vyborne,robievam ich pravidelne kedze teraz pri malom syncekovi mi moc casu na nieco zlozite nezbyva,a manzel ich zboznuje :)
janazjarku
Tak toto ja musím vyskúšať len kde zoberiem tie nádoby ? No však si nejako poradím .-) si šikulka !
ancicka
pači sa mi tento dezertík.Ked prídi deti na prázdniny,tak bude fajná pochuťka.kk
evusik
@janazjarku kľudne sprav na plech alebo do nejakej plastovej nádoby, ja tie vaničky používam len preto lebo sú presne také veľké ako keksíky :-)
@ancicka nám mama robievala BB puding s piškótami a toto je vlastne to isté len ináč uložené... a hlavne rýchlo hotové, nič zložité, žiadne želatíny ani dlhé tuhnutie v chladničke... a pritom to vyzerá ako koláčik takže tým kľudne ponúknem aj návštevu.... ale už som dávno nerobila :-)
danila
odskúšané, do horúceho pudingu som pridala aj zopár kociek vysokopercentnej čokolády, nech je to poriadne čokoládové, už sa to chladí
1x evusik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia