Dobošky (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Recept na nepečené dobošky nie je ničím výnimočný, ale používam taký malý zlepšovák, ktorý sa mi veľmi osvedčil.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kedysi sme v Bille kupovali cereálne cookies, ale našej výroby ktoré boli uložené v plastových vaničkách (viď obrázok), začala som ich odkladať a používala som ich hlavne na zamrazovanie napr. hríbov. Potom som ale prišla nato že jednotlivé vaničky majú navlas rovnakú veľkosť ako Marína alebo Indiana alebo BB kekse. Tak ich odvtedy používam na rôzne nepečené zákusky.
  2. Postup je úplne jednoduchý: uvaríme si BB puding, alebo hociaký iný čokoládový puding, do vaničiek si ukladáme striedavo keks, naň lyžicu pudingu, keks, puding .... Začneme a skončíme keksom, dáme do chladničky na pár hodín.
  3. Jednotlivé koláčiky vyklopíme a ozdobíme čokoládou. Môžeme robiť aj z tmavých keksov a vanilkového pudingu, prípadne striedať, tmavé a bledé kekse a tmavý a svetlý puding - fantázii sa medze nekladú.