Foto: sonulienka
Piekla som dcére na narodeniny takúto zaujímavú tortu možno Vás budem inšpirovať a možno to už dávno viete.
Suroviny
Svetlý korpus: | |
6 ks |
|
6 PL (polohrubá + hladká pol na pol) |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
Tmavý korpus: | |
6 ks |
|
5 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 ČL |
|
6 PL |
|
krém: | |
100 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
60 g |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
Krém mascarpone: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Upiekla som si najprv svetlý potom tmavý korpus.
-
2
Pokiaľ korpusy chladli som si urobila krém: Z mlieka,kávy,múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu ktorú necháme vychladnúť. Pokiaľ nám kaša chladne vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme vychladnutú kašu,poriadne vyšľaháme potom pridáme najskorej orechy,potom rum podľa chuti a nakoniec žĺtok na zjemnenie plnky.
-
3
Keď korpusy vychladli som si ich takto povykrajovala.
-
4
Potom som ich povkladala svetlé do tmavého a naopak.
-
5
No a naplnila som tortu - v zápale práci som nefotila len už keď bola torta naplnená.
-
6
Dala som ju do chladničky asi na hodinu. Potom som urobila krém s mascarpone:Vyšľahala som šľahačku s vanilkovým cukrom a pridala mascarpone a ozdobila tortu. Na vrch som si rozpustila trochu čokolády na pečiaci papier som urobila rozne vzory a dala do stredu torty.
-
7
No a toto je torta v reze.
-
10
A tu je v reze ale nie celá.
výborný krém.
si veľmi šikovná.