Piekla som dcére na narodeniny takúto zaujímavú tortu možno Vás budem inšpirovať a možno to už dávno viete.
Suroviny
| Svetlý korpus: | |
| 6 ks |
|
| 6 PL (polohrubá + hladká pol na pol) |
|
| 6 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Tmavý korpus: | |
| 6 ks |
|
| 5 PL |
|
| 1 1/2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 6 PL |
|
| krém: | |
| 100 ml |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 60 g |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ks |
|
| 150 ml |
|
| Krém mascarpone: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 500 g |
|
Postup
-
1
Upiekla som si najprv svetlý potom tmavý korpus.
-
2
Pokiaľ korpusy chladli som si urobila krém: Z mlieka,kávy,múky a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu ktorú necháme vychladnúť. Pokiaľ nám kaša chladne vyšľaháme maslo s cukrom a pridáme vychladnutú kašu,poriadne vyšľaháme potom pridáme najskorej orechy,potom rum podľa chuti a nakoniec žĺtok na zjemnenie plnky.
-
3
Keď korpusy vychladli som si ich takto povykrajovala.
-
4
Potom som ich povkladala svetlé do tmavého a naopak.
-
5
No a naplnila som tortu - v zápale práci som nefotila len už keď bola torta naplnená.
-
6
Dala som ju do chladničky asi na hodinu. Potom som urobila krém s mascarpone:Vyšľahala som šľahačku s vanilkovým cukrom a pridala mascarpone a ozdobila tortu. Na vrch som si rozpustila trochu čokolády na pečiaci papier som urobila rozne vzory a dala do stredu torty.
-
7
No a toto je torta v reze.
-
10
A tu je v reze ale nie celá.









výborný krém.
si veľmi šikovná.