Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
Autor receptu: nonna
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s nimi, bolo načase ich začať konzumovať. Výsledná vzniknutá chuť bola prekvapivo jemná, avšak cesnak jej dodal pikantnosti. Adžika je vynikajúce korenie, ktoré môže každé jedlo len a len vylepšiť. Dôkazom toho všetkého je to, že aj mačencom vykrúcalo ňufáčiky a lákalo liznúť si.
Postup
- Pripravené suroviny.
- Tavené syry rozkrájame na malé kúsky, cesnak a olivy pokrájame na čo najmenšie kúsočky, cibuľovú vňať na kúsky dlhé maximálne 5mm.
- Bryndzu rozdrobíme, sardinky posekáme nožom.
- Dobre spolu zmiešame.
- Trošku osolíme, stačí málo, lebo bryndza býva slanšia, pridáme jogurt, kečup a zaprášime Adžikou. Znovu dobre premiešame.
- Pridáme cesnak s olivami, vmiešame do masy.
- Nakoniec prisypeme cibuľovú vňať a vmiešame tak, aby vznikla čo najrovnorodejšia masa.
- Hotovo! Nechajte si chutnať.....
- .....a pokiaľ by predsa len nechutilo, tak cicky si s tým už rady dajú!