Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN

Autor receptu: nonna

V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu priamo zo salaša, niekoľko konzervý sardiniek, tak čo s nimi, bolo načase ich začať konzumovať. Výsledná vzniknutá chuť bola prekvapivo jemná, avšak cesnak jej dodal pikantnosti. Adžika je vynikajúce korenie, ktoré môže každé jedlo len a len vylepšiť. Dôkazom toho všetkého je to, že aj mačencom vykrúcalo ňufáčiky a lákalo liznúť si.

3
porcie
17 minút
príprava

Postup

  1. Pripravené suroviny.
  2. Tavené syry rozkrájame na malé kúsky, cesnak a olivy pokrájame na čo najmenšie kúsočky, cibuľovú vňať na kúsky dlhé maximálne 5mm.
  3. Bryndzu rozdrobíme, sardinky posekáme nožom.
  4. Dobre spolu zmiešame.
  5. Trošku osolíme, stačí málo, lebo bryndza býva slanšia, pridáme jogurt, kečup a zaprášime Adžikou. Znovu dobre premiešame.
  6. Pridáme cesnak s olivami, vmiešame do masy.
  7. Nakoniec prisypeme cibuľovú vňať a vmiešame tak, aby vznikla čo najrovnorodejšia masa.
  8. Hotovo! Nechajte si chutnať.....
  9. .....a pokiaľ by predsa len nechutilo, tak cicky si s tým už rady dajú!