Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. júla 2014

Nedá sa zostať stáť, treba ísť ďalej, aj keď duša stále bolí...recept som dostala od mojej švagrinky a veľmi rada sa s ním podelím Zobraziť celý popisNedá sa zostať stáť, treba ísť ďalej, aj keď duša stále bolí...recept som dostala od mojej švagrinky a veľmi rada sa s ním podelím s vami..je to veľmi jednoduchý, málo pracný, ale veľmi krehučký a chuťovo úžasný koláčik..

15
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2
Plnka:
1 kg
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Veľmi jednoduchý vlastne iba zo 4 surovín skladajúce sa cesto..ja som použila na plech 22x33 cm. 4 dl.suchých surovín..na dávku sa počíta 3,5 dl. to záleží od toho, aký vysoký chcete mať koláčik..mám rada vyššie a preto som použila množstvo 4 dl. a podľa toho som zvýšila aj potrebu masla na 3/4 z celého...je to na vás, ako si to vykombinujete v každom prípade koláčik je vynikajúci na vrchu chrumkavý a cesto mi pripomína štruktúrou piškótu..mám veľký strom letnú jabloň..napadá každý deň kopa jabĺk a tak som sa rozhodla upiecť tento výborný koláč..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pozbierané jabĺčka som umyla a ošúpala..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    postrúhala a vyžmýkala šťavu..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plech 22x33cm. som vymazala maslom..trúbu som nechala vyhriať na 180st.

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    sypké suroviny som dala do misy...detskú krupicu, mletý mak a kryštálový cukor..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dobre premiešala..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rozdelila som ju na 3 rovnaké časti...počítala som po lyžiciach..strúhané jablká som rozdelila na 2 časti..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na spodok plechu som nasypala prvú časť sypkej hmoty..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na sypkú hmotu som rovnomerne rozložila strúhané jablká a posYpala som ich škoricou..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na jablká som dala druhú časť sypkej hmoty ...

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na túto som rozložila druhú polovicu strúhaných jablk a posypala opäť škoricou..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    posypala treťou časťou sypkej hmoty...dala som si roztopiť maslo...a maslom som popolievala vrch sypkej hmoty a popichala špajdlou, aby sa maslo dostalo dovnútra cesta..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    dala piecť na 180st. 45min. upečený koláč sa musí nechať úplne vychladiť, aby sa dal krájať...ja stále krájam horúcim nožom, aby aj koláče boli pekné rovné...

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    posypala práškovým cukrom a pokrájala na rezy...môže sa krájať aj na kocky, ako sa komu páči...veľmi chutný a prajem vám dobrú chuť..

    Hrnčeková krehká sypaná jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

afataga
poznam ho, je vyborny, len sa musi krajat uplne studeny, co je na tom rcp to najtazsie, vitaj spat
hubata
@Izka samozrejme treba ísť ďalej a toto varenie a pečenie je pre teba ten najlepší, lebo ťa to teší.
Takisto ho poznám - ale bez maku. Namiesto maku polohrubá múka. Pri tomto koláčikku je vtip v tom že cukor a šťava z ovocia urobí naspodu, v strede a aj navrchu taký ovocný karamel a ten ho drží pospolu. Ako vždy u @Izabella929 recept bezchybý, úprava noblesná, perfektný popis a vždy niečo naviac: ružička
Ukladám s vďakou do KK, lebo s makom nepoznám ..... a utri si slzy.
zolik
O takomto kolaci som v zivote nepocula, necitala, netusila. Uz je v kk za 5. Optimismus je najlepsi liek. Vsetko dobre.
eviana
@Izabelka929 , veru v kombinácii s makom som ho ešte nejedla, u nás sa mu hovorí štrúdľa pre lenivých, ale len mix krupica + múka, takže táto verzia s makom ma veľmi milo prekvapila, pretože mak veľmi môžem... nádherná ružička, moja obľúbená farba, aj za ňu aj za nápaditý šťavnatý a chutný koláčik máš u mňa jasných 5* :)
frezia68
***** :-) všade,kde je mak,vopred chválim a som rada,že Ťa tu vidím :-)
izabella929
@sojka202...te ším sa , ako vám bude chutiť...@afataga...je to tak, krájať sa dá len celkom studený...ďakujem za privítanie.-)@hubata...m áš pravdu, varenie a pečenie napĺňa moju dušu šťastím...aj keď ešte je plná bôľu, musím to prekonať..prešla som sa teraz po záhrade, nikdy takto zanedbaná nebola...chýbajú tie pracovité ruky, ktoré ju robili rajom..ďakujem ti veľmi pekne za milé slová.-)@zolik..no teším sa, až ho upečieš...ďakujem...)@eviana...mo žno vám v tejto kombinácii bude viac chutiť...ďakujem pekne za body.-)@frezia68...Ve ľmi pekne ďakujem za milé slová...snažím sa, aby som sa dostala do koľají...úprimne vám všetkým ďakujem za milé komentáre.-)
stacy77777
Izka moja, opäť niečo fajnové od teba, máš môj obdiv,že zvládaš, máš pravdu moja, práca je najlepší liek na boľavú dušu, hodne síl
havino
@izabelka , hlavu hore, presne tak, život ide ďalej, koláčik poznám, no len som ho pár rokov nepiekla a takýto so suchým sypaním na plech mám aj s tvarohom, viem že je výborný a len odporúčam
kecemis
@izabelka zivot je uz taky, su to same prichody a odchody, ale mi ostavame stale tu s krasnymi a prijemnymi spomienkami. Kolacik sa mi velmi paci a urcite ho spravim pre nasu malu princeznu. I ked nase jablka dozreju az niekedy v septembry.
marianne
@izka čas zahojí aj dušu:-) aj o tom je život.
Mám rada tento koláč pre jeho nenáročnosť.Poznám,výborný je.My ešte naň sypneme vlašáky.
salinka
Robievam sypanú jablkovú tortu, ale ten mak v tom....to musí byť dobrota. Výborne si to vyhútala:-)
izabella929
@medulienka122... ďakujem ti veľmi pekne...)@stacy77777...je to tak, musíme ísť ďalej, aj keď naša duša ešte pokrivkáva...ďakujem..)@havino..je to tak, je to skvelý koláčik.-)@kecemis...m áš pravdu...my sme tu a musíme pokračovať ďalej...pozdravujem princezničku a nech vám koláčik chutí.-)@marianne..m ôže sa dať aj oriešky,bude to zaujímavé...ďakujem ti za milé slová.-)@salinka...moja milá...ja torty nepečiem, ale viem si to dobre predstaviť..jablkové koláče aj zákusky sú veľmi chutné...) všetkým vám úprimne ďakujem za milé slová útechy aj komentáre.-)
spetkasoli
toto je krásný receptík milá@izka , hneď zajtra si kúpim mak, len dúfam, že nebude horký ako sa mi už viackrát stalo. Na koláčik sa moc teším, jednoduchý a vyzerá prudko jedlý, takéto dobroty ja zbožňujem. Prajem ti všetko dobré, radosť na duši a úsmev na tvári, čas rany zahojí, tiež som mala veľa bolesti a trápenia, ale už je to lepšie a vďaka dobrým priateľom, ktorí vedia podržať som všetko zvládla. Maj sa pekne a drž sa:)
sashan
Chcem sa spýtať,či obsah 4dcl má jeden hrnček,alebo je to obsah všetkých sypkých surovín spolu.
izabella929
@saschan..v šetky suroviny ..teda mak,cukor aj krupica sa vážia po 4 dl....recept je na 3,5 dl. len mne sa to zdalo nízke, tak som pridala na 4 dl. každá surovina musí byť 4 dl. maslo si prispôsob podľa uváženia...na 3,5 dl. hrnčeky ide iba pol masla..ja som pridala trošku viac...presne som trafila...zákusok je krehučký a chrumkavý...nech sa vydarí...)
mesiar50
Pre mňa neznáma, no super kombinácia.Makové máme radi a recept je už v kk.Šikovná si, ďakujem.
sashan
Izabella929@ ,ďakujem za vysvetlenie,pýtala som sa preto,aby som nič nepokazila.Chcem totiž ten koláčik upiecť v bezlepkovej verzii s bezlepkovou krupicou Novalim.
soncya
výborný recept, u Teba vlastne je taký štandard! určite ukladám do KK a v najbližšej dobe vyskúšam.
tinka1977
@Izabella929 , nepoznám Vás, no pochopila som z komentárov, že ste stratili jedného z najbližších ľudí Vášmu srdiečku. Želám Vám veľa síl v ďalšom živote a nech Vašu dušičku zohrieva láska blízkych ako slniečko. Chcem sa len spýtať, či ten mak ide do koláčika mletý. Ďakujem. Ukladám do KK :)
izabella929
@tinka1977... áno, odišiel z môjho života najúžastnejší človek, vďaka ktorému som mala záhradu ako lusk)...staral sa o všetko, mal rád všetko krásne a bol mojim poradcom i pomocníkom potom, čo som stratila oboch rodičov..málo dnes takých človekov a teda mi bude strašne chýbať navždy..práve som sa vrátila zo zádušnej omše za neho..iste, že mám okolo seba skvelú rodinu, ktorá mi bude nahrádzať to, čo som stratila..z úprimného srdiečka vám ďakujem pekne za prianie.-) prosím, ten mak tam ide mletý...
jamalinka
milá izabella, chcem Ťa povzbudiť v tomto smutnom období, že nie si sama, tieto odchody našich milovaných nás prežíva veľmi veľa. Je neskutočne veľa vdôv aj ja patrím medzi ne, cítim veľkú nespravodlivosť aj hnev, ale je to bezmocné. Tiež mi odišiel a dosť mladý (54 rokov) bol to veľmi dobrý človek a tiež sa staral o našu velikánsku záhradu, veľmi bol s ňou spätý, obrábal ju aj s traktorčekom, čo ja už nedokážem a tak robím všetko ručne. Mne pomáha práca, práca a ešte raz práca až do úmoru, inak by som to asi psychicky nezvládala. Musíš sa vrhnúť do stáleho kolotoču- záhrada,varenie, upratovanie, ak sa dá čítanie, nesmieš mať čas na rozmýšľanie, ja to stále zaháňam a to mi pomáha,už sa nepýtam prečo? lebo to je jediná otázka na ktorú nie je odpoveď, skús to aj ty, držím palce pozdravujem daj vedieť keď to trošku prebolí....
jamalinka
áno ja to viem, ale chcem poradiť, neuzatváraj sa doma sama, je to to najhoršie čo môže byť. Ja som sa vrhla do práce - občianskeho združenia, kde som spoznala veľa mladých ľudí a tiež aj kňaza mladého dekana, čo mi veľmi pomohlo prekonávať žiaľ. Tiež som sa vrhla na celkovú rekonštrukciu domu, ktorú sme plánovali urobiť s mojim milovaným manželom a jemu sa to už bohužiaľ nepodarilo, tak som naplnila aj jeho túžbu , domček som od základu zrekonštruovala, nebolo to jednoduché, ale tak ako som písala včera ten nával práce, jednanie, dojednávanie prác, zháňanie informácii na internete aj osobne, fyzická práca mi pohltilo veľmi veľa času a to mi pomáhalo. A ešte všetko som si vo svojej izbe hovorila nahlas, akoby som sa s ním radila, rozprávala ako to čo mám urobiť a vždy som ho prosila, aby ma viedol, aby moje rozhodnutie usmernil. Neviem či to urobil, ale mne to pomáhalo v rozhodovaní pri stavbe.Nie som uletená ani narušená, ale musíš si pomôcť sama ako to všetko zdolať.Dnes je to 6 rokov (15.7.2008) čo odišiel môj milovany a ja stále neviem zabudnúť, ale sa ani nesmiem do hĺbky zamýšľať nad tým , to je veľmi, veľmi zlé.... možno nestojíš o moje rady, ale možno trošičku pomôžu, držím palce . neboj ved nás tam hore čakajú
1x vavan
tiginko
Izka dnes som upiekla tento koláč a všetci sme sa zhodli na tom, že je jeden z najlepších aké poznáme. Určite sa bude u nás piecť častejšie, lebo je nenáročný a rýchly a pritom chutí božsky. Ja som ho robila s celozrnnou špaldovou krupicou na polovicu s pohánkovou krupicou a cukru som dala polovičné množstvo, brezového (Xukor). Vďaka za perfektný recept Izka :-)

natba
Dnes upecene, spaldova krupica a cukor muskovado-vysledok nnam! Dakujem za recept, bude pravidelne na nasom stole:-)
salinka
@izabelka , poviem ti, naozaj jednoduchy a vyborny kolac. Ked ma clovek casovy mangel, alebo je lahko zleniveny, mal by siahnut po tomto recepte. Pouzila som hrncek 200 ml a tortovu formu. Cukru som este ubrala. Posielam foto, ale v skutocnosti chuti ooovela lepsie, ako vyzera:-)


1x hanis
izabella929
@salinka , jej tak toto bolo už veeeeľmi dávno...ešte vtedy som bola doma a mala som svoje vlastné ovocie a skvelé jabĺčka.Ale koláčik bol veľmi chutný..vďaka za vyskúšanie receptu a teším sa, že vám chutilo.-)
afataga
poznam ho, je vyborny, len sa musi krajat uplne studeny, co je na tom rcp to najtazsie, vitaj spat
hubata
@Izka samozrejme treba ísť ďalej a toto varenie a pečenie je pre teba ten najlepší, lebo ťa to teší.
Takisto ho poznám - ale bez maku. Namiesto maku polohrubá múka. Pri tomto koláčikku je vtip v tom že cukor a šťava z ovocia urobí naspodu, v strede a aj navrchu taký ovocný karamel a ten ho drží pospolu. Ako vždy u @Izabella929 recept bezchybý, úprava noblesná, perfektný popis a vždy niečo naviac: ružička
Ukladám s vďakou do KK, lebo s makom nepoznám ..... a utri si slzy.
zolik
O takomto kolaci som v zivote nepocula, necitala, netusila. Uz je v kk za 5. Optimismus je najlepsi liek. Vsetko dobre.
eviana
@Izabelka929 , veru v kombinácii s makom som ho ešte nejedla, u nás sa mu hovorí štrúdľa pre lenivých, ale len mix krupica + múka, takže táto verzia s makom ma veľmi milo prekvapila, pretože mak veľmi môžem... nádherná ružička, moja obľúbená farba, aj za ňu aj za nápaditý šťavnatý a chutný koláčik máš u mňa jasných 5* :)
frezia68
***** :-) všade,kde je mak,vopred chválim a som rada,že Ťa tu vidím :-)
izabella929
@sojka202...te ším sa , ako vám bude chutiť...@afataga...je to tak, krájať sa dá len celkom studený...ďakujem za privítanie.-)@hubata...m áš pravdu, varenie a pečenie napĺňa moju dušu šťastím...aj keď ešte je plná bôľu, musím to prekonať..prešla som sa teraz po záhrade, nikdy takto zanedbaná nebola...chýbajú tie pracovité ruky, ktoré ju robili rajom..ďakujem ti veľmi pekne za milé slová.-)@zolik..no teším sa, až ho upečieš...ďakujem...)@eviana...mo žno vám v tejto kombinácii bude viac chutiť...ďakujem pekne za body.-)@frezia68...Ve ľmi pekne ďakujem za milé slová...snažím sa, aby som sa dostala do koľají...úprimne vám všetkým ďakujem za milé komentáre.-)
stacy77777
Izka moja, opäť niečo fajnové od teba, máš môj obdiv,že zvládaš, máš pravdu moja, práca je najlepší liek na boľavú dušu, hodne síl
havino
@izabelka , hlavu hore, presne tak, život ide ďalej, koláčik poznám, no len som ho pár rokov nepiekla a takýto so suchým sypaním na plech mám aj s tvarohom, viem že je výborný a len odporúčam
kecemis
@izabelka zivot je uz taky, su to same prichody a odchody, ale mi ostavame stale tu s krasnymi a prijemnymi spomienkami. Kolacik sa mi velmi paci a urcite ho spravim pre nasu malu princeznu. I ked nase jablka dozreju az niekedy v septembry.
marianne
@izka čas zahojí aj dušu:-) aj o tom je život.
Mám rada tento koláč pre jeho nenáročnosť.Poznám,výborný je.My ešte naň sypneme vlašáky.
salinka
Robievam sypanú jablkovú tortu, ale ten mak v tom....to musí byť dobrota. Výborne si to vyhútala:-)
izabella929
@medulienka122... ďakujem ti veľmi pekne...)@stacy77777...je to tak, musíme ísť ďalej, aj keď naša duša ešte pokrivkáva...ďakujem..)@havino..je to tak, je to skvelý koláčik.-)@kecemis...m áš pravdu...my sme tu a musíme pokračovať ďalej...pozdravujem princezničku a nech vám koláčik chutí.-)@marianne..m ôže sa dať aj oriešky,bude to zaujímavé...ďakujem ti za milé slová.-)@salinka...moja milá...ja torty nepečiem, ale viem si to dobre predstaviť..jablkové koláče aj zákusky sú veľmi chutné...) všetkým vám úprimne ďakujem za milé slová útechy aj komentáre.-)
spetkasoli
toto je krásný receptík milá@izka , hneď zajtra si kúpim mak, len dúfam, že nebude horký ako sa mi už viackrát stalo. Na koláčik sa moc teším, jednoduchý a vyzerá prudko jedlý, takéto dobroty ja zbožňujem. Prajem ti všetko dobré, radosť na duši a úsmev na tvári, čas rany zahojí, tiež som mala veľa bolesti a trápenia, ale už je to lepšie a vďaka dobrým priateľom, ktorí vedia podržať som všetko zvládla. Maj sa pekne a drž sa:)
sashan
Chcem sa spýtať,či obsah 4dcl má jeden hrnček,alebo je to obsah všetkých sypkých surovín spolu.
izabella929
@saschan..v šetky suroviny ..teda mak,cukor aj krupica sa vážia po 4 dl....recept je na 3,5 dl. len mne sa to zdalo nízke, tak som pridala na 4 dl. každá surovina musí byť 4 dl. maslo si prispôsob podľa uváženia...na 3,5 dl. hrnčeky ide iba pol masla..ja som pridala trošku viac...presne som trafila...zákusok je krehučký a chrumkavý...nech sa vydarí...)
mesiar50
Pre mňa neznáma, no super kombinácia.Makové máme radi a recept je už v kk.Šikovná si, ďakujem.
sashan
Izabella929@ ,ďakujem za vysvetlenie,pýtala som sa preto,aby som nič nepokazila.Chcem totiž ten koláčik upiecť v bezlepkovej verzii s bezlepkovou krupicou Novalim.
soncya
výborný recept, u Teba vlastne je taký štandard! určite ukladám do KK a v najbližšej dobe vyskúšam.
tinka1977
@Izabella929 , nepoznám Vás, no pochopila som z komentárov, že ste stratili jedného z najbližších ľudí Vášmu srdiečku. Želám Vám veľa síl v ďalšom živote a nech Vašu dušičku zohrieva láska blízkych ako slniečko. Chcem sa len spýtať, či ten mak ide do koláčika mletý. Ďakujem. Ukladám do KK :)
izabella929
@tinka1977... áno, odišiel z môjho života najúžastnejší človek, vďaka ktorému som mala záhradu ako lusk)...staral sa o všetko, mal rád všetko krásne a bol mojim poradcom i pomocníkom potom, čo som stratila oboch rodičov..málo dnes takých človekov a teda mi bude strašne chýbať navždy..práve som sa vrátila zo zádušnej omše za neho..iste, že mám okolo seba skvelú rodinu, ktorá mi bude nahrádzať to, čo som stratila..z úprimného srdiečka vám ďakujem pekne za prianie.-) prosím, ten mak tam ide mletý...
jamalinka
milá izabella, chcem Ťa povzbudiť v tomto smutnom období, že nie si sama, tieto odchody našich milovaných nás prežíva veľmi veľa. Je neskutočne veľa vdôv aj ja patrím medzi ne, cítim veľkú nespravodlivosť aj hnev, ale je to bezmocné. Tiež mi odišiel a dosť mladý (54 rokov) bol to veľmi dobrý človek a tiež sa staral o našu velikánsku záhradu, veľmi bol s ňou spätý, obrábal ju aj s traktorčekom, čo ja už nedokážem a tak robím všetko ručne. Mne pomáha práca, práca a ešte raz práca až do úmoru, inak by som to asi psychicky nezvládala. Musíš sa vrhnúť do stáleho kolotoču- záhrada,varenie, upratovanie, ak sa dá čítanie, nesmieš mať čas na rozmýšľanie, ja to stále zaháňam a to mi pomáha,už sa nepýtam prečo? lebo to je jediná otázka na ktorú nie je odpoveď, skús to aj ty, držím palce pozdravujem daj vedieť keď to trošku prebolí....
jamalinka
áno ja to viem, ale chcem poradiť, neuzatváraj sa doma sama, je to to najhoršie čo môže byť. Ja som sa vrhla do práce - občianskeho združenia, kde som spoznala veľa mladých ľudí a tiež aj kňaza mladého dekana, čo mi veľmi pomohlo prekonávať žiaľ. Tiež som sa vrhla na celkovú rekonštrukciu domu, ktorú sme plánovali urobiť s mojim milovaným manželom a jemu sa to už bohužiaľ nepodarilo, tak som naplnila aj jeho túžbu , domček som od základu zrekonštruovala, nebolo to jednoduché, ale tak ako som písala včera ten nával práce, jednanie, dojednávanie prác, zháňanie informácii na internete aj osobne, fyzická práca mi pohltilo veľmi veľa času a to mi pomáhalo. A ešte všetko som si vo svojej izbe hovorila nahlas, akoby som sa s ním radila, rozprávala ako to čo mám urobiť a vždy som ho prosila, aby ma viedol, aby moje rozhodnutie usmernil. Neviem či to urobil, ale mne to pomáhalo v rozhodovaní pri stavbe.Nie som uletená ani narušená, ale musíš si pomôcť sama ako to všetko zdolať.Dnes je to 6 rokov (15.7.2008) čo odišiel môj milovany a ja stále neviem zabudnúť, ale sa ani nesmiem do hĺbky zamýšľať nad tým , to je veľmi, veľmi zlé.... možno nestojíš o moje rady, ale možno trošičku pomôžu, držím palce . neboj ved nás tam hore čakajú
1x vavan
tiginko
Izka dnes som upiekla tento koláč a všetci sme sa zhodli na tom, že je jeden z najlepších aké poznáme. Určite sa bude u nás piecť častejšie, lebo je nenáročný a rýchly a pritom chutí božsky. Ja som ho robila s celozrnnou špaldovou krupicou na polovicu s pohánkovou krupicou a cukru som dala polovičné množstvo, brezového (Xukor). Vďaka za perfektný recept Izka :-)

natba
Dnes upecene, spaldova krupica a cukor muskovado-vysledok nnam! Dakujem za recept, bude pravidelne na nasom stole:-)
salinka
@izabelka , poviem ti, naozaj jednoduchy a vyborny kolac. Ked ma clovek casovy mangel, alebo je lahko zleniveny, mal by siahnut po tomto recepte. Pouzila som hrncek 200 ml a tortovu formu. Cukru som este ubrala. Posielam foto, ale v skutocnosti chuti ooovela lepsie, ako vyzera:-)


1x hanis
izabella929
@salinka , jej tak toto bolo už veeeeľmi dávno...ešte vtedy som bola doma a mala som svoje vlastné ovocie a skvelé jabĺčka.Ale koláčik bol veľmi chutný..vďaka za vyskúšanie receptu a teším sa, že vám chutilo.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia