Foto: janocka84
Niekto to rád pikantné?? Tak tento šalát je práve pre vás.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Salámu nakrájame na rezance. Nakrájane šampiňóny zlejeme z nálevu a premyjeme a pridáme k saláme.
-
2
Pretlak dáme do hrnca spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou. Za stáleho miešania varíme až kým sa cibuľa nerozvarí a nevytvorí sa kaša. Toto môže trvať dosť dlho, takže ja používam gríf svojej sestry - nakrájanú cibuľu pretlačím cez púčik na cesnak a tak je to oveľa rýchlejšie.
-
3
Potom do zmesi pridáme lyžičku alebo dve obyčajnej horčice a trocha kečupu, najlepšie ostrého a premiešame.
-
4
Kápiu nakrájame na pásiky. Chilli papričky, alebo feferónky nakrájame nadrobno. (chilli papričky sú lepšie) Môžu byť čerstvé alebo zavárané. Pokiaľ máte zavárané guľaté feferónky, odporúčam ošúpať kožku. Pridáme k zmezi a pomiešame. Vzniknutú masu dáme na nakrájanú salámu a poriadne premiešame. Môžeme dochutiť mletou chilli alebo inými pikantnými prísadami. Šalát odporúčame podávať s bagetou alebo iným pečivom.
fejton1 - to je vyborny napad, ovela rychlejsi :D dakujem za inspiraciu