Diabli na konskom chrbte - Devils on horseback

Autor receptu: zemo

Dve dámy pri tele. Opäť recept z TV. Neuveriteľné babky. Jedna z nich už varí v nebíčku. Určite navarila Diablov na konskom chrbte. Tam hore podobné jedlá nepapajú. Možno len vtedy, keď sa najvyššie šéfstvo tvári, že nič necíti a nevidí...

45 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Diablici sú obyčajne kuracie pečienky alebo sušené slivky zabalené do slaniny. V tomto recepte však dámy pri tele išli omnoho ďalej. Zabalili pečienky do väčšej slivky a ovocie ešte do slaninky. Ozaj, vraj sa dajú robiť i anjelíci na konskom chrbte. Nielen čertiská. Je to rovnaký postup, ale pečienku nahradia morské ustrice.
  2. Kuracie pečienky krátko orestujeme na masle. Naozaj len jemne, pretože nesmú byť rozmajgané. Keď ich dusíte dlho, sú zase tvrdé. V našom recepte majú byť vo vnútri ružové, lebo ich budete ďalej tepelne upravovať.
  3. Potom si vzali dámy pekný prúžok dlhšej slaniny, prešli po nej nožom na plocho, teda uhladili ju do tenšieho plátku. Vzali slivku bez kôstky a vložili do nej kúsok pečienky. Když nezoženiete ovocie bez kôstky, tak si ho urobte sami. Na noc pred varením dajte slivky do čaju, potom sa vám budú lepšie vyberať kôstky. A slivky sú potom podľa dám pri tele ešte lepšie.
  4. Kúsok pečienky, ktorú sme zasúvali do slivky, môžete poprášiť jemne caneyským korením, len tak pre chuť a pre trochu ekrazitu v papuľke... Slivku takto vypchanú položíme na začiatok plátku slaniny a zrolujeme ju niekoľkokrát. Slanina je bez kože, pozor! Potom zoberieme špáradlo, prepichneme slivku s náplňou zabalenú v slanine tak, aby to držalo popokope. Dáme piecť do trúby na 5 až 7 minút.
  5. Túto špecialitku podávali dámy ako prílohu k nejakému koktajlu. U nás skôr môžeme zvoliť zaužívanejšiu verziu a to ako predjedlo. Je na vás, ako to budete jesť. Touto baštičkou sa hoci kŕmte namiesto chipsov pri televízore, odkiaľ na vás pozerajú a zabávajú sa na vás dve dámy pri tele.