Dezert Oli Ball
Autor receptu: maco564
120 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Z kvasníc, cukru a trochy mlieka urobíme kvások
- Do misy na miesenie dáme preosiatu múku, vykysnutý kvások, namočené a scedené hrozienka, 1 vajce a postupne pridávame múku a mlieko za stáleho miesenia. Keď cesto je dobre vymiesené (oddeľuje sa od misy), poprášime ho zvrchu polohrubou múkou a necháme 1-1,5 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujeme rukou šišky veľkosti vlašského orecha a vyprážame na rozpálenom oleji do hneda. Po vypražení šišky vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 1/2 litra mlieka môžeme nahradiť 1/4 l mlieka a 1/4 litrom piva !!!!
|