Dezert Oli Ball

Autor receptu: maco564

120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z kvasníc, cukru a trochy mlieka urobíme kvások
  2. Do misy na miesenie dáme preosiatu múku, vykysnutý kvások, namočené a scedené hrozienka, 1 vajce a postupne pridávame múku a mlieko za stáleho miesenia. Keď cesto je dobre vymiesené (oddeľuje sa od misy), poprášime ho zvrchu polohrubou múkou a necháme 1-1,5 hodiny kysnúť. Z cesta tvarujeme rukou šišky veľkosti vlašského orecha a vyprážame na rozpálenom oleji do hneda. Po vypražení šišky vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
  3. 1/2 litra mlieka môžeme nahradiť 1/4 l mlieka a 1/4 litrom piva !!!!