Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami fotorecept

elenas - fotkaelenas, 21. mája 2018
Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept)
Foto: elenas

Výborný nepečený dezert s ovocím a mascarpone.

Suroviny

400 g (Savoiardi)
500 g
250 ml
100 g (alebo agávový sirup)
podľa chuti
600-800 g
200 g
1 ks
1 ČL (alebo zemiakový)
2 - 3 PL




Postup

  1. 1

    Jahody som rozpučila pomocou pučidla na zemiaky. Pridala cukor a podľa chuti šťavu z citróna. Zmes som postavila na oheň. Škrob som premiešala s 1 ČL vody a pridala k jahodám. Zmes stále miešame a varíme 1 - 2 minúty. Necháme vychladnúť.

    Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mascarpone premiešame so salkom a vanilkou (namiesto Salka môžete použiť 3 PL agávového sirupu). Smotanu na šľahanie vyšľaháme a zmiešame spolu s mascarpone.

    Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu piškót ukladáme na dno formy, rozotrieme naň polovicu jahodovej zmesi. Navrch pridáme polovicu krému z mascarpone. Urobíme aj druhú vrstvu - postup ešte raz opakujeme.

    Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrch tiramisu som ozdobila malinami s strúhanou čokoládou a nechala stuhnúť 2 - 3 hodiny v chladničke. Dobrú chuť.

    Dezert à la tiramisu s jahodami a malinami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marta5
Dobrý deň,idem robiť Jahodové tiramisu,tak hľadám vhodný recept-verím,že sa vydarí.
kassia
Všetko vyzerá fajn, len neviem, či tie piškóty boli bez namáčania len suché?
elenas
@Kassia (30.5.2018 13:49)

Áno, piškóty sa do formy ukladajú suché bez namacania, namočia sa keď ich potrieme jahodovou zmesou.