Dedinský chlebík

Autor receptu: ebinka

Skúšam postupne piecť doma chlebíky, baquetky, toastové chleby...Tento recept mám z knihy Chléb a jiné druhy pečiva z roku 1992. Urobila som menšie množstvo, ale chutil vynikajúco.

60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múky spolu zmiešame so soľou a kmínom. Do pekárničky dáme vodu, namrvíme kvasnice, pridáme zmiešané múky. Zapneme program na miesenie a kysnutie cesta. Po vykysnutí cesto vyberiem, urobím si bochník, ešte ho nechám podkysnúť tak 30 minút. Vymastím si hlinenú nádobu na pečenie a pečiem v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 60 minút. Do rúry dávam v plechovom hrnčeku vodu pri pečení, aby bola kôrka na chlebíku chrumkavá.