Dedinský chlebík
	        Autor receptu: ebinka
	         
	        
	        Skúšam postupne piecť doma chlebíky, baquetky, toastové chleby...Tento recept mám z knihy Chléb a jiné druhy pečiva z roku 1992. Urobila som menšie množstvo, ale chutil vynikajúco.
| 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Múky spolu zmiešame so soľou a kmínom. Do pekárničky dáme vodu, namrvíme kvasnice, pridáme zmiešané múky. Zapneme program na miesenie a kysnutie cesta. Po vykysnutí cesto vyberiem, urobím si bochník, ešte ho nechám podkysnúť tak 30 minút. Vymastím si hlinenú nádobu na pečenie a pečiem v predhriatej rúre na 200 stupňoch asi 60 minút. Do rúry dávam v plechovom hrnčeku vodu pri pečení, aby bola kôrka na chlebíku chrumkavá.