Decembrové hríby fotorecept

tothka - bez fotkytothka, 7. decembra 2011
Decembrové hríby (fotorecept)
Foto: tothka

Viem, že v decembri budete v lese tieto hríby zbytočne hľadať, ale skúste vojsť do vašej kuchyne a upiecť si ich z medovníkového cesta, hoci aj podľa vášho vyskúšaného receptu

30
porcií
120 minút
príprava
8-10 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
2 ks
2 PL
60 g rozpustená
140 g
1 KL
1 KL
1 ks na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na medovníčky si pripravíme asi každá svojim spôsobom - ja zmiešam tekuté suroviny a pridám práškové suroviny a vymiesim tuhšie cesto, samozrejme v kuchynskom robote, cesto nechám najmenej 1 hodinu v chlade postáť, keď to neponáhľa, tak aj do druhého dňa.

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pripraveného odležaného cesta si spravíme malé guličky, ktoré v dlani jemne sploštíme a poukladáme na plech vyložený papierom, alebo fóliou na pečenie, čo bol aj môj prípad.

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa počtu klobúčikov si pripravíme na hríbiky aj rovnaký počet nižičiek tak že si spravíme valček, ktorý je upravený do kónusu, teda z jednej strany užší . Pečieme najprv plech s nožičkami, potom klobúčiky, pretože do ešte teplých klobúčikov sa nám bude ľahšie vkladať nožička hríbika. Upečené klobúčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, nožičky nepotieram. Rovnú časť klobúčika potrieme bielkovou polevou a vtlačíme do nej nožičku hríbika

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď hríbiky trošku obschnú potrieme ešte koniec nožičky polevou a namočíme do maku

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto pripravené medovníčkové hríbiky necháme trochu preschnúť a môžeme odložiť do krabice na suché miesto, kde možno počkajú do sviatkov. Nedočkaví hubári ich však asi nájdu aj skôr a je otázne, či sa tesne pred Vianocami nevyberieme opäť na hríby.

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som asi 30 hríbikov a zo zbytku cesta som vykrojila vnukovi medovníčky na školský Vianočný bazár. Zdobiť ich budem až zajtra, keď trošku postoja. Tieto medovníčky sú veľmi chutné a ihneď mäkké a pečiem ich podľa tohoto receptu už asi 25 rokov.

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes som ešte dopekala ďalšiu dávku pre sestru a zdobila som bielkovou polevou. Nie je to zdobenie od profíka, ale chutia výborne.

    Decembrové hríby (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fíha! Gratulujem, to je hotové umelecké dielo :-)) sú nádhernéééé!
KRÁSNE,krásne,krásne,už aj ukladám a ešte upečiem....


Veľmi pekné, keby ten mak tam naspodu nebol, tak by som aj aj zmýlila, že sú to pravé hríby:)