Dalgona káva videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 13. apríla 2020

Dalgona káva letí po celom internete, tak som chcela vyskúšať o čom to je. Je to ľahké vymiešať. Počula som, že z Nescafé Zobraziť celý popisDalgona káva letí po celom internete, tak som chcela vyskúšať o čom to je. Je to ľahké vymiešať. Počula som, že z Nescafé je to najľahšie. Dajte mi vedieť ak ste vyskúšali z inej. Vyskúšala som aj s inými príchuťami a bolo to zaujímavé. Pripomenulo mi to moju mladosť, keď som začala piť kávu a mamina mi ju takto vymiešala a zaliala mliekom.
Zdroj: Z YouTube

1
porcia
5 minút
príprava
Dalgona káva (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

2 ČL
2 ČL
2 ČL vriaca
1 pohár




Postup

  1. 1

    V mojom videorecepte používam väčšie množstvo, pretože som robila viac pohárikov kávy. Na jeden pohár potrebujete okolo dvoch lyžičiek kávy. Potrebujete rovnaké množstvo instantnej kávy (najlepšie Nescafé), cukru a vriacej vody. Dáme si to do pohára a vymixujeme ručným mixérom. Ak nemáte mixér, možete miešať vidličkou alebo dať do uzavretej fľaše a miešajte až pokiaľ to zhustne.

  2. 2

    Do šálky alebo pohára si nalejeme studené mlieko s ľadom cez horúci deň, alebo horúce mlieko cez chladný deň, alebo horúcu čokoládu alebo mlieko s jahodovou príchuťou. Pozri si video ak chceš vedieť prečo je moje mlieko také ružové. A potom si na vrch naložíme vymiešanú dalgona kávu. Môžeme si to ozdobiť. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sovka62
Ahá, ani som netušila, že to ešte niekto robí. Frčalo to skoro pred 50-imi rokmi, instantná káva, cukor, trošku vody a miešať a miešať. Stretla som sa s ňou ynovu asi pre 15-imi rokmi, v reštaurácii v Gaderskej doline ju podávali ako Gaderskú kávu, recept na jej prípravu vraj prísne tajný. Len som usmiala popod nos.
mariamka
ani som nevedela, že sa tak volá, tiež sme v práci miešali "o život" :)), najlepšie chutila v lete, s vychladeným mliekom, a ako decká - s vitakávou :-D zaujimavé chute a pekné videjko
mariamka
@mariamka (14.4.2020 09:07)
uz si ma navnadila, ta kremova horko-sladka chut je zavisla :) na YT mas vela peknych videi, tesim sa na dalsie
atulienka
Veru, pred 50 rokmi sme si ju robili z rozpustnej kávy Milde sorte. V lete nebola v kancelárii klimatizácia a chladili sme sa aj takouto dobrotou. Vďaka za pripomenutie.
olga42
Veľmi sa mi to páči vyskušam,srdečne ďakujem za návod na kávu.
farbuska
@sovka62 (14.4.2020 06:31)

Aj ja som si spomenula, ako to kedysi robievala moja, teraz už nebohá, maminka. To bolo naozaj dávno.
marianne
@sovka62 (14.4.2020 06:31)

presne:-)) pred 30 rokmi v kancli každé ráno sme vymiešali na kašičku nesku s cukrom a trošičkou vody do peny a zaliali, ja bez mlieka, malo to skvelú penu. Rcp ešte žije...
silvia16
@mariamka (14.4.2020 09:15)

Dakujem. No dost ma tie videa bavia ;-). Nezabudnite dat odber ak sa vam pacia. To ma podpori. Dakujem.
sesil
Kávu zbožňujem v akejkoľvek podobe, toto je pre mňa nový recept, rada by som ale vedela, aký cukor je lepší, práškový alebo kryštál. Vďaka za recept a pozdravujem.
siuuu
Fíha, ja kávu vôbec nepijem ani mlieko, ale tá kombinácia s jahodovým mliekom ma veľmi láka na vyskúšanie.
ivet74
@sovka62 (14.4.2020 06:31)

Tak gaderska káva je nesca s kopcekom vyšľahaneho vajca s cukrom. Chutila ako zákusok
silvia16
@siuuu (16.4.2020 15:32)

vyskúšali ste? prepáčte ale nevidela som nové komenty. Mala som ich zapnuté naopak
silvia16
@sesil (15.4.2020 15:11)

prepáčte, nevidela som nové komentáre. Mala som ich naopak. Ja som použila normálny krištálový cukor a šlo to ako po masle. Za dve minútky mixérom vymiešané. Vyskúšali ste?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia